Pápai kosársiker a Hepp-kupában


2013-10-14 13:55:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai kosársiker a Hepp-kupában főképe
Hétvégén az oroszlányi Városi Sportcsarnokban kezdte meg az idei Hepp-kupa küzdelmeket a Motax Concordia KC Pápa. Tavaly még az NB II nyugati csoportjában küzdött a két alakulat a jobb helyezések eléréséért, az idei bajnokságra az NB I-be feljutó Motax Concordia számára azonban már a kötelező győzelem kategórájába tartozott az oroszlányi vendégszereplés a Hepp Ferenc Emlékkupa második fordulójában. Ennek megfelelően kezdett a vendégcsapat, rögtön magához ragadta a kezdeményezést, köszönhetően Henrik pontos távoli célzásainak. A szokottól eltérő felállásban játszott a PKC, igyekeztek több támadási és védekezési formációt is bevetni az ellenfél összezavarása érdekében. Ez nagyszerűen működött, az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok is nagyszerűen helyt álltak éles helyzetekben. A negyed végére már több, mint 10 pontosra hízott a különbség a két csapat között (10:22). A második negyedben pályára lépett Kálmán is, aki addig a kispadról tapsolt a pápai kosaraknak. Beállva ellentmondást nem tűrően irányította csapatát, sorra helyzetbe hozva társait és saját magát is. A félidőre közel húsz pontos különbség alakult ki a hazaiak legnagyobb bánatára (30-46). A második játékrészben is folytatta a rotációt a PKC, és hízlalta tovább pontjai számát. A támadások végén rendre Jarosevits palánk alatti ziccerekkel mattolta a hazai védelmet. Ennek ellenére nem csüggedt az oroszlányi alakulat, és szépszámú lelkes közönsége előtt igyekezett tartani a lépést a vendégekkel. A záró játékrészre már eldőlt a találkozó, melyet végül magabiztosan nyert meg a Motax Concordia KC, ezzel továbbjutott a Hepp-kupa 3. fordulójába. A következő ellenfél kiléte a keddi sorsoláson fog eldőlni Budapesten.

Oroszlányi SC - Motax Concordia KC Pápa 72:89 (10:22, 20:24, 20:26, 22:17)

Dobók: Simon 2, Rédei 2, Perger 2, Henrik 15/9, Keresztes 7, cserék Horváth K. 13/6, Ács 8, Kálmán 22/12, Jarosevits 14, Vajda 3

Vajda Balázs: Örülünk a győzelemnek. Megfelelő szellemben álltunk neki a mérkőzésnek, és ez végig meghozta az elvárt eredméynt. Remélem ebből a mérkőzésből is tudunk épitkezni a pénteki Bonyhád elleni rangadóra! Nagyon jó hangulatú mérkőzést játszottunk, gratulálok az Oroszlánynak és sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!

Október 18-án pénteken 18 órakor hazai pályán Bonyhád ellen játszik a gárda a Sportcsarnokban, előtte 16 órától az U23-as csapatok mérkőzését rendezik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!