Sikeres volt az első pápai Világ Gyalogló Nap


2013-10-12 15:50:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres volt az első pápai Világ Gyalogló Nap főképe
A nemzetközi gyaloglónapot - eredeti nevén World Walking Day-t - még az 1992. július 7-i Rio de Janeiro-i Föld Konferenciát követően indították útjára, amely 2000 óta a világ minden kontinensén, több mint 60 országban megrendeznek. A rendezvénysorozat célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése, hogy a lehető legtöbb embert mozgósítsa a rendszeres testmozgás, és az egészséges életmód érdekében. Pápán idén először rendezték meg a sporteseményt, melyre délelőtt 10 órakor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ előtt gyülekeztek mindazok, akik nekivágtak a körülbelül öt kilométeres távnak. A délelőtt folyamán az érdeklődők reformétel kóstolón valamint Borbély Lajosné előadásán vehettek részt, utóbbi témája a meridián torna volt. A közel 50 résztvevő között a JMSZK Bakancsos Természetjáró Kör valamint az Életmód klub tagjaival is találkozhattunk, többen kutyájukkal vágtak neki a távnak, de volt, aki görkorcsolyával, nordic bottal, babakocsival érkezett a túrára. Az Erzsébet ligetből indulva a csapat a Fő téren keresztül az órakiállításra is ellátogatott, majd a Béke téren megpihenve tértek vissza a színházépülethez. Szabadkai Verita szervező az időjárással és a résztvevők számával is elégedett volt.
- Az előadás és a reformétel kóstoló is sikeresen lezajlott, örömmel mondhatom, hogy minden finomság elfogyott, sőt még recepteket is osztogattunk, a gyerekek pedig megígérték, hogy ezeket otthon el is készítik. Ezzel az alkalommal is szeretnénk felhívni a figyelmet a gyaloglásra, hiszen ezt a mozgásformát mindenféle megkötés nélkül bárki gyakorolhatja, nemtől, életkortól függetlenül. Az is mellette szól, hogy társakkal, közösségben végezhető, ezáltal közösségkovácsoló ereje van, ennek pedig az idősebbek esetében különösen nagy a jelentősége.
Szabadkai Verita hozzátette, a siker kapcsán biztos benne, hogy városunkban jövő októberben is megrendezik a Világ Gyalogló Napot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!