Sikerrel zajlik a könyvtári hét


2013-10-12 08:26:34  | cikk: mo  | 


Sikerrel zajlik a könyvtári hét főképe
Több program is várta a héten az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatára érkezőket a Jókai Mór Városi Könyvtárba. Különleges volt az idei programsorozat már csak azért is, mert az intézmény új otthonában, a Balla Róbert téren várta az érdeklődőket, valamint régi és új olvasóit. Polovitzerné Antal Mónika elmondta, népszerűek voltak a könyvtári hét programjai, és szerencsére visszatérnek a korábbi helyszínhez, a kastély épületéhez szokott olvasók is. A könyvtáros arról számolt be, hogy a látogatóknak tetszik a megújult intézmény, tágasak, világosak a termek, jó az elrendezés és nem utolsósorban a fűtéssel sincsen gond. A Polovitzerné Antal Mónika hozzátette, új olvasókat is regisztráltak költözésük óta, többen a könyvtári hét programjai alkalmával iratkoztak be a bibliotékába. Jelenleg 7000 beiratkozott olvasója van a könyvtárnak, ebből közel 6000 aktív kölcsönző.

Az Országos Könyvtári Napok programjainak középpontjában idén az emberi kapcsolatok állnak. A héten több előadás és foglalkozás várta az érdeklődőket a legkülönfélébb témakörök érintésével, így legutóbb a befogadás-elfogadás volt hangsúlyos. Ehhez kapcsolódóan tegnap délelőtt az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézményének ellátottja adtak műsort a könyvtár olvasótermében. A programra meghívták a dákai Batthyány Ilona Fogyatékosok Otthona gondozottjait is. A témakörhöz kapcsolódóan a héten látogatható a Fogyatékosok Nappali Intézményének kiállítása. A tárlókban a fogyatékkal élők által készített ajándék-és dísztárgyak tekinthetők meg, melyeket témakörök szerint csoportosítottak a kiállítás összeállítói. Polovitzerné Antal Mónika hangsúlyozta, ezzel a programmal kívánták felhívni az emberek figyelmét a másság elfogadására, s arra, hogy a fogyatékkal élőknek ugyanolyan joguk van az aktív kulturális és közösségi élethez, mint ép embertársaiknak.

Az Országos Könyvtári Napok programsorozata a hétvégén is folytatódik. Ma délután a Tarisznyások zenekar verses-zenés gyermekműsora szórakoztatja a kicsiket. Holnap pedig kézműves foglalkozás és Kerekítő program, azaz ölbéli játékok várják az érdeklődőket a könyvtárban. Ezenkívül a vasárnap a megbocsájtás napja is, tehát a késedelmi díj 30 százalékát elengedik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!