Csapatban versenyeztek matematikából


2013-10-11 19:06:07  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Csapatban versenyeztek matematikából főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskola harmadik alkalommal adott otthont a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójának. A megmérettetésen 18 négyfős csapat vett részt a város négy iskolájából.  Tóthné Nagy Judit, a megmérettetés szervezője elmondta, a Bolyai csapatversenyen a diákoknak nemcsak a tudásukról kell számot adniuk, hanem arról is, hogy hogyan tudnak együtt, csapatban dolgozni, gondolkodni. A feladatlapon 13+1 példa szerepel, amelyek elég nehezek, több jó válasz is lehet. A feladatokat célszerű megosztaniuk egymás között, az utolsó gyakorlatot pedig együttműködve, közösen kell megoldaniuk. A verseny különleges, hiszen nemcsak az értelmi nevelést, hanem az érzelmi nevelést is előtérbe helyezi – mondta a tanárnő.
A megmérettetés a Himnusz hangjaival indult, majd egyből el is kezdődött a 60 perces versengés.
A verseny végén minden résztvevő oklevelet és gyümölcsöt kapott, valamint minden csapat asztalán elhelyeztek egy-egy szál rózsát is, mellyel arra ösztönözik a csapatokat, hogy virággal köszönjék meg tanáraik munkáját.
Az országos fordulóra a legjobbak juthatnak tovább.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!