Megbecsülés, gondoskodás és tisztelet - idősek napi rendezvényt szervezett a nyugdíjas egyesület


2013-10-11 18:35:49  | cikk: mo  | 


Megbecsülés, gondoskodás és tisztelet - idősek napi rendezvényt szervezett a nyugdíjas egyesület főképe
A bennünket felnevelő generációk tisztelete, megbecsülése manapság minden korábbinál fontosabb. A fiatal nemzedék az elődök által megalkotott világba születik bele. Munkánkat az elődök eredményeire építve végezzük. Életünk akkor tekinthető értékesnek, ha az idő előrehaladtával saját utódainknak értékesebb világot, példát tudunk átadni. Mindennapi munkánkhoz az elődök nyújtotta mintából meríthetünk hitet, erőt, bátorságot. Az idősek világnapján mondunk köszönetet mindazoknak, akik hosszú éveken át rakták le azt az utat, amelyen ma mindannyian járunk – e gondolatok jegyében szervezték meg, s zajlott le ma délután a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete idősek napi rendezvénye. A programot Pápa Város Önkormányzata is támogatja évről évre. A színházteremben tartott rendezvényen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, Demeter Ferenc, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke, Kissné Marton Bernadett, az Egyesített Szociális Intézmények képviselője, dr. Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatónője és Veszpréminé Turtsányi Valéria, a társzervező Önkéntes – Pont – Most! projekt menedzsere.

Az idősek napi rendezvényen Baán Éva egyesületi elnök köszöntötte az egybegyűlteket, s mondott köszönetet a tagság aktivitásáért, majd dr. Kovács Zoltán szólt a szépkorúakhoz. Az országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, az idősek világnapja lehetőséget ad arra, hogy hálánkat, megbecsülésünket és tiszteletünket kifejezzük elődeink iránt. Az idősebb nemzedék kemény munkával és kitartással teremtette meg a feltételeket ahhoz, hogy a ma élő korosztály végzettséget szerezzen, munkához juthasson és demokráciában élhessen. Az idősek megbecsülése és a róluk való gondoskodás ezért erkölcsi kötelességünk – emelte ki a képviselő.
A kormányzat megőrizte a nyugdíjak vásárlóértékét – ezzel is kifejezve tiszteletét az idősebb generáció felé – fogalmazott dr. Kovács Zoltán, majd szólt a rezsicsökkentésről, a pápai kórház által elnyert pályázatról, annak struktúraátalakításáról, az új eszközökről, a szűrőprogramokról, a gyógyszerárak csökkenéséről, valamint a Veszprém megyében kialakítandó öt egészségközpontról, melyek az idősek közösségi életét, szellemi és fizikai aktivitását, megőrzését hivatott segíteni. 
A politikus végül az emberi kapcsolatok előtérbe helyezésének, erősítésének jelentőségét hangsúlyozta.

A programon Demeter Ferenc a Veszprém Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége nevében virágcsokorral fejezte ki köszönetét Baán Évának, amiért elnöksége idején felvirágoztatta a pápai nyugdíjas egyesületet, s lelkiismeretesen koordinálja annak tevékenységét, majd emléklappal ismerte el dr. Kovács Zoltán hosszú éveken át tartó támogatását, mellyel nagy mértékben hozzájárult az egyesület tevékenységének gazdagításához, kulturális életének színesítéséhez.

Az idősek világnapja kapcsán szervezett rendezvényen az egyik tehetségkutató műsorban ismertté vált Mészáros János Elek lépett fel, akinek tehetségét azóta Simándy József és Szenes Iván művészeti díjjal ismerték el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!