Ismét lehet korcsolyázni Pápán


2010-01-31 21:58:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Ismét lehet korcsolyázni Pápán főképe
A várkerti parkoló melletti területen már évek óta alakítanak ki jégpályát, melyet a Városgondnokság munkatársait töltenek fel vízzel. Az elmúlt hetekben a szokatlanul hideg időjárás kedvezett is a korcsolyázás szerelmeseinek, sőt még a jövő hétre is mínuszokat ígértek.
- Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a vandálok megint nagy kárt okoztak a jégpályában: összetört sörösüvegeket, jégdarabokat szórtak rá, ezért kérünk mindenkit, hogy vigyázzanak a jégre, mert sokan szeretnék használni a pályát - mondta Bánhidi László, a Városgondnokság vezetője.
- A Fő téri rekonstrukcióval együtt egy nagyobb jégpályát is szeretnénk kialakítani, ez 2011-től várja majd a pápaiakat. A téli sportok egyre népszerűbbek, úgyhogy ha meglesz a lehetőség, élni is fognak vele mindazok, akik már tudnak és azok is, akik még nem tudnak korcsolyázni - tette hozzá Áldozó Tamás, Pápa város alpolgármestere.
Régen a városban csak olyan természetes felületeken lehetett korcsolyázni, mint például a Téglagyári tó vagy az egykori halastó, még korábban a Tapolca kiöntései. Az 1970-es években a Zalka Máté és a Munkácsy Mihály Általános Iskola sportudvarait fellocsolták és ott alakítottak ki jó minőségű jégpályát. A tókerti iskolában még esti világítás és zene is volt, az osztályok jégkorong bajnokságot szerveztek, sőt még gyorskorcsolya verseny is rendezetek néha. Később a zalkások és a munkácsysok össze is mérték erőiket jégkorongban - emlékezett vissza az alpolgármester.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!