Búcsúzott a Magyar Kupától a Bakonyerdő Pápa


2013-10-09 21:13:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Búcsúzott a Magyar Kupától a Bakonyerdő Pápa főképe
A kézilabda Magyar Kupában az NB I/B nyugati csoportjában szereplő Alba Regia KSE ellen kezdte a küzdelmeket a Bakonyerdő Pápa alakulata. A vendégeknek sok sikerélménye még nem volt a pontvadászatban, hiszen Molnár Csaba tanítványainak még nem sikerült megérezni a győzelem ízét, négy meccsből négyet buktak. A Bakonyerdő a nyitányon kikapott ugyan Komáromban, itthon viszont nem mindennapi formajavulást követően nyolcgólos hátrányból legyőzték a Veszprémet, legutóbb Móron 33-25-re megint alulmaradtak. Az első félidőben csak néhány percig tartotta a lépést az Albával a Pápa, a 10. percben pedig már öt góllal vezettek a vendégek, Kapcsándi Zsolt időt is kért, sokkal több futást és hatékonyabb védekezést kért a csapattól. Ebből sajnos szinte semmi nem valósult meg, az első játékrész felére így már hét góllal elhúztak a narancssárga mezesek (7-14). A szünetig sem változott a játék képe, támadásban sem kényszerítettük bravúrokra a vendégek kapusát, könnyű labdákat fogott, nyolcgólos differencia alakult ki a pihenőre (11-19). A második játékrészre sem tudott felpörögni a hazai gárda, a kapuban hiába fogott extrákat Harcos Attila, csak nem sikerült közelebb kerülni (44. perc: 19-26). A fennmaradó időben csak a különbség mértéke volt kérdéses, a székesfehérváriak végül 23-35 arányban megérdemelten nyertek, és jutottak tovább a kupasorozat következő körébe.

Bakonyerdő Pápa – Alba Regia KSE 23-35 (11-19)

Kapcsándi Zsolt: Reális a különbség, ugyanakkor 23 gólt lőni egy NBI/B-s csapatnak nem rossz teljesítmény. A mérkőzés eleje nehezen indult, a jó kis hajtós fehérvári fiatalok ellen mindent tőlünk telhetőt megtettünk, a második félidőben ugyan az átlövéseink elmaradtak, Lakos Csaba, Róth Gábor jól mozgatta a falat, voltak lehetőségeink. Készültünk a bravúrra, de nem volt rá reális esélyünk.

Pápai gólszerzők:
Szakács Dániel 6
Reizinger Szabolcs 4
Nagy Péter 3
Kapcsándi Zsolt, Bors Patrik, Róth Gábor 2
Kapcsándi Kristóf, Fébert Levente, Pethő Zoltán, Lakos Csaba 1

A pápai gárda az NB II-es bajnokságban október 12-én Tarjánba látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!