Egygólos Lombard siker a Ligakupában


2013-10-09 18:07:43  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Egygólos Lombard siker a Ligakupában főképe
A Ligakupa harmadik fordulójában az NB II-ben szereplő Gyirmót ellen lépett pályára a Lombard Pápa együttese. A mieink az első fordulóban az Ajkával 2-2-es döntetlent játszottak, a második körben a Szombathelyi Haladás látogatott a Perutz Stadionba, ahol Eszlátyi és Sekour góljaival itthon tartották a három pontot. A gyirmótiak neve mellett a pápaiakéhoz hasonlóan négy pont állt, Sisa Tibor csapata előbb 2-2-re végzett Szombathelyen, majd hazai pályán 4-2-re legyőzte Ajka alakulatát. A csoport másik meccsén a Haladás elhozta a három pontot Ajkáról, így egy esetleges pápai győzelemmel a Lombard megléphetett volna vetélytársai elől. 100 néző előtt Tóth Bálint a Markek – Dóczi, Supic, Nagy, Németh M. – Sekour, Arsic, Quintero, Tajthy – Eszlátyi, Griffiths kezdőt küldte pályára a tartalékosan érkező Győr-Moson-Sopron megyeiek ellen, a hazaiak keretében már nem kaphatott helyet Tóth Bence és Ivancsics Gellért, velük ugyanis a vezetőedző kérésére nemsokára szerződést bont a klub. Mindjárt az első percben megszerezhette volna a vezetést a Lombard, Eszlátyi kapott remek labdát a bal oldalon, majd kissé kisodródva tüzelt, Holczer bravúrral védett. A 7. percben a Fejestől kapott labdát Tóth Norbert vezethette egy az egyben Markekra, a pápai portás azonban bravúrral hárítani tudott. A 20. percben egy szép összjáték után megszerezte a vezetést a Lombard, Arsic szólóját követően Eszlátyi kapott remek labdát a kimozduló védők között, a centerezést Griffiths egy méterről lőtte a jobb felsőbe 1-0. Húsz perc unalmas mezőnyjáték után Quintero szöglete az előrehúzódó Nagy elé került, aki két méterről sem tudta a hálóba juttatni a játékszert. Az első félidő utolsó percében Sekour laza 30 méteres kocogás után előtte a labdát, Holczer vetődve hárított, ez volt az első 45 perc utolsó említésre méltó eseménye. A szünetben kettőt cserélt Tóth Bálint, Tóth Gábor mellett lehetőséget kapott a PELC 1995-ös születésű játékosa, Baldauf Konrád is. Az 52. percben Eszlátyi csúsztatott Sekour elé, a Lengyelen megpattanó lövés egy méterrel kerülte el a bal kapufát. A 68. percben Arsic unta meg a negyed órája tartó tili-tolit 18 méterről megeresztett lövése egy méterrel ment fölé. A 80. percben Arsic szögletét Tóth Gábor fejelte nagy erővel kapura, Holczer a helyén volt. Hét perccel a lefújás előtt eldőlt a három pont sorsa, Arsic szabadrúgását Eszlátyi elé fejelték a védők, aki 13 méterről kapásból nagy erővel kilőtte a jobb felsőt 2-0. A 86. percben szépített a Gyirmót, Madarász ugratta ki Tóth Norbertet, aki a hosszún érkező Laki elé tálalt, akinek így már nem volt nehéz dolga 2-1. A hazai győzelem ennek ellenére nem forgott veszélyben, egy nem túl eseménydús, sokszor gyenge színvonalú találkozón a Lombard mindent összevetve megérdemelten tartotta itthon a pontokat, mellyel átvette a vezetést a Ligakupa G csoportjában.

Lombard Pápa – Gyirmót 2-1 (1-0) Gsz.: Griffiths, Eszlátyi ill. Laki

Tóth Bálint: A győri vereség után fontos volt, hogy nyerjünk, nem túlzás azt állítani, hogy a szombati bajnoki után padlóra kerültünk, ez érezhető volt a hétfői és keddi edzésen és az öltözői hangulaton is. A meccs előtt pusztán annyit kértem a csapattól, hogy nyerjenek, mert ez lelkileg talán helyrehoz minket.

Lombard Pápa: Markek – Dóczi, Supic, Nagy T., Németh M. – Tajthy (’73 Maksimovic), Sekour, Arsic, Quintero (’46 Baldauf),– Eszlátyi, Griffiths (’46 Tóth G.)

Gyirmót: Holczer – Fejes, Kardos, Lengyel, Sós (’66 Farkas) – Lázár (’60 Magasföldi), Madarász – Kelemen (’76 Cseri), Laki, Illés - Tóth

A tabella:
1. Lombard Pápa 7 pont
2. Gyirmót 4 pont
3. Szombathelyi Haladás 4 pont
4. FC Ajka 1 pont

Az együttes október 15-én 16 órától Gyirmóton folytatja a Ligakupa küzdelmeket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!