Pápai aranyérem a Bozsik-program tanévnyitó fesztiválján


2013-10-08 12:03:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai aranyérem a Bozsik-program tanévnyitó fesztiválján főképe
Az OTP Bank Bozsik-program tanévindító fesztiválját első alkalommal 2010-ben rendezték meg, azóta minden évben összegyűlnek a gyerekek, hogy jó hangulatú tornával tegyék emlékezetessé a tanév kezdetét. A tanévnyitó fesztivált az elmúlt hétvégén Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában rendezték. A vasárnapi rendezvényre a legkisebbek (150 ovis és kisiskolás) Grassroots-fesztiválon ismerkedtek a focival, míg a nagyobbak összesen nyolc ötcsapatos csoportban játszottak körmérkőzéseket az első helyért. Az Intézményi Programban a fiúk és a lányok is három-három korosztályban játszottak, míg az Egyesület Programban U-11-es és U-13-as fiú tornát rendeztek. A fesztivált Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója nyitotta meg, de megtisztelte jelenlétével az eseményt két korábbi legendás focista, Buzánszky Jenő és Mészöly Kálmán, valamint Sito Rivera, a futsalválogatott spanyol szövetségi kapitánya is. Az U-13-as korcsoportosok mezőnyébe a Pápai Egyesített Labdarúgó Club csapata is benevezett, és ha már ott voltak, Orovecz András tanítványai remek teljesítménnyel rukkoltak elő. Az első három mérkőzésén - két győzelem mellé egy döntetlent gyűjtöttek be így a Budakeszi Labdarúgó Akadémia elleni utolsó összecsapáson dőlt el az elsőség.
- Jól indult számunkra a torna, hiszen Szarvas csapatát 3-0-ra sikerült legyőznünk – emlékezett vissza Orovecz András, a csapat edzője – majd a Kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiát is felülmúltuk, 1-0-ra. A megnyitóünnepség és az ebéd után kicsit bealudtak a gyerekek, Sajóvölgye ellen egygólos hátrányba kerültünk, és ahogy az lenni szokott, semmi sem akart összejönni, csak nagy nehézségek árán sikerült kiegyenlítenünk, az 1-1-es állás a végeredményt is jelentette. A „döntőben” a nagyon erős játékerőt képviselő Budakeszi várt ránk, 1-0-ra sikerült nyernünk, így nagy örömünkre az élen zártunk. A srácoknak nem mindennapi élmény volt, hogy élő legendákkal találkozhattak, ráadásul ilyen impozáns körülmények között. Gratulálok a csapat minden tagjának, nagyszerű eredményt értek el.
Orovecz András elmondta, a gyerekeknek nagy élmény volt, hogy a jól megérdemelt érmeket, okleveleket Kovács István, a Videoton FC válogatott játékosa adta át, de népszerű volt Kovács Péter freestyle-világbajnok bemutatója is.

Végeredmény (U-13):
1. Pápai ELC
2. Budakeszi LA
3. Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc LA
4. Sajóvölgye FSE
5. Szarvas FC

A csapatnak GRATULÁLUNK!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!