Fókuszban az emberi kapcsolatok - Ismét Országos Könyvtári Napok Pápán


2013-10-07 18:29:13  | cikk: Babos Petra  | 


2013. október 7. és 13. között rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A nagy sikerű programhoz a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár is csatlakozott.  2013-ban az emberi kapcsolatok kerülnek előtérbe a könyvtári napok rendezvényein. Életkortól és lakóhelytől függetlenül minden ember számára nélkülözhetetlen, hogy értékes kapcsolata legyen embertársaival, ami mind a társas kapcsolatok, mind pedig a lelki egyensúly megőrzésének szempontjából rendkívül fontos.
- A könyvtárosok közreműködésével olyan rendezvényeket szerveztünk, amelyek az emberi kapcsolatokat erősítik - hangsúlyozta a ma délelőtti sajtótájékoztatón dr. Hermann István könyvtárigazgató.
- A hét eseményeit a család, a baráti kapcsolatok, az egymásra figyelés, az egymás segítése, a befogadás és az elfogadás jegyében állítottuk össze. Naponta más-más témakörhöz kapcsolódva, az egyes korosztályokhoz közel álló módszerekkel igyekeztünk bemutatni az emberi kapcsolatok sokszínűségét beszélgetések, előadások, kiállítások, játékok keretein belül – mondta a könyvtárigazgató.
Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros a részletes programot ismertetve elmondta, a héten ingyenes beiratkozással várják a régi és az új olvasókat, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy október 13. a Könyves Vasárnap, ami egyben a megbocsájtás napja is, ekkor a késedelmes tartozások 30 százalékát elengedik.
A könyvári napok programsorozata holnap délután kezdődik 16 óra 30 perckor Borbély Lajosné ételkóstolóval egybekötött előadásával. Az előadó az egészséges életmódról beszél az érdeklődőknek a könyvtár olvasótermében. Szerda délelőtt Simonné Zachár Anna beszélget a türrös 10. osztályosokkal barátságról és szerelemről, majd 17 órától dr. Zacher Gábor toxikológus lesz a vendége az egész hetes programsorozatnak.
A hét napos programba a lovászpatonai, illetve a csóti könyvárat is bevonták, csütörtökön a Lovászpatonai Általános Iskola ad otthont a Lélekemelő szavak és tettek: interaktív játéknak. Szombaton pedig a csóti Községi könyvárban lesz a Nemzeti ízek- gasztronómia, kultúrák sokszínűsége, Görögország megismerése című program.
Pénteken 10 órakor a pápai könyvtár olvasótermében a pápai Fogyatékosok Nappali Intézete mutatkozik be, valamint délután a Petőfi Gimnáziumban díjazzák az előre meghirdetett Barátság-szerelem kisfilmeket, melyre ez idáig 3 csapat jelentkezett.
Szombaton kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, 15 órakor a Tarisznyások zenekar verses-zenés műsora szórakoztatja majd a gyerekeket, 17 órától pedig a felnőtteket.
A könyvtár vasárnap is tárt kapukkal várja az olvasókat, hiszen rendkívüli nyitva tartással, vagyis 8 órától 14 óráig programokkal, sokféle meglepetéssel készülnek. 9 és 14 óra között kézműves foglalkozásokra, 10 és 11 órától pedig baba-mama foglalkozásra invitálnak mindenkit, melyet Sz. Farkas Veronika vezet majd.
A programkínálat ezúttal is bőséges és ingyenes. Sok szeretettel várnak mindenkit a szervezők!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!