Ismét egy tucat történet - Csatlós Melinda újabb könyve


2013-10-05 09:52:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Ismét egy tucat történet - Csatlós Melinda újabb könyve főképe
Tavaly szeptemberben mutatta be első könyvét a fiatal, mosolygós lány, Csatlós Melinda, Egy tucat bakonyi betyármese címmel. Most megjelent könyvével utazni hívja az érdeklődőket, méghozzá a Dunántúltól egészen Moldováig szárnyalhat a múltban az olvasó.
- A Történetek a faluból című, 12 elbeszélést tartalmazó kötetből a  19. századi magyar parasztvilág életébe nyerhetünk betekintést. Azonban nemcsak időbeli utazásról van szó, hiszen a történetek felölelik a teljes magyar nyelvterületet. A könyv olvasása közben úgy érezhetjük, hogy ma játszódik, hiszen az élet nagy kérdései ugyanazok maradtak – ajánlja Melinda. - Egészen kicsi korom óta szeretek olvasni, általános iskolás koromban írtam első az versemet. Számomra jó érzés a gondolataimat papírra vetni, s ezeket évek után visszaolvasni. Nagyon szeretem a magyar írókat, főleg Fekete Istvánt, Mikszáth Kálmánt és Móricz Zsigmondot. Úgy érzem, hozzám Mikszáth áll közelebb, mert egyszerű, humoros ember volt.
A könyvben található írások nagy része kitalált történet a 19-20. századból, néprajzi vonásokkal. A kötetet dr. Molnár Zsolt és Molnárné Czeglédi Cecília lektorálta, a néprajzi lektor Lendvai Tibor volt. A borítót Nagy Balázs készítette.
A könyvet péntek este mutatta be Márta Attila Kazinczy-emlékérmes művész és a szerző az Esti Kornél Kávéházban. A bemutatón Hujber Ádám működött közre. A 22 éves bakonyjákói Csatlós Melinda az általános iskola után a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult klasszikus klarinétot, és itt kezdett érdeklődni a magyar népzene iránt. Később a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola népzene szakára járt és lehetősége nyílt komolyabban megismerkedni a néprajzzal, népzenével. Jelenleg a Nyugat-magyarországi Egyetem ének-zene tanító szakos hallgatója.
Melinda a könyvbemutató kapcsán elárulta, nem titkolt szándéka, hogy az írást nem fejezi be, legközelebbi munkájában a szülőfalujáról olvashatunk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!