Szombaton szomszédvári rangadó az NB I-ben


2013-10-04 17:27:48  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Szombaton szomszédvári rangadó az NB I-ben főképe
Szombaton 14 órakor az OTP Bank Liga 10. fordulójában az ETO Parkba látogat a Lombard Pápa együttese. A két együttes tizenharmadszor néz farkasszemet egymással a bajnokságban, az eddigi 12 mérkőzésből hét alkalommal a zöld-fehérek nyertek, kétszer döntetlenre végeztek a csapatok, és háromszor a Lombard diadalmaskodott. Egyik legfájóbb vereség az előző szezonban történt, akkor Varga mesterhármasával, Kronaveter duplájával és Koltai találatával 6-0-ra nyert a Győr. Az elmúlt szezon bajnoka jelenleg csak a hetedik, Pintér Attila alakulata három győzelem mellett négy döntetlent és két vereséget számlál, és a pápaiakhoz hasonlóan 13 egységgel rendelkezik. A mieink legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből hármat megnyertek az NB I-ben, igaz az elmúlt öt találkozón (Diósgyőr, Haladás, Ferencváros, Pécs, Videoton) mindössze három egységgel gyarapodott pontjaik száma. A lassan magára találó ETO ellen nem lesz könnyű dolga Szűcséknek, a harcot ráadásul – az eltiltott Zoran Supic mellett - Kenesei Krisztián nélkül kell megvívniuk, a rutinos támadónak ugyanis a Videoton ellen egy indításnál beszakadt a combizma. A 400. hazai bajnokijára készülő Kenő szerint lehet keresnivalója a Lombardnak az ETO Parkban.
- A mostani ETO a bajnoki cím védője, akik idő előtt kiestek a Bajnokok Ligájából, ráadásul rosszul is kezdték a bajnokságot, majd lassan kezdtek talpra állni, igaz legutóbb kikaptak a Kecskeméttől. Azért is nehéz mérkőzés vár a Lombardra, hiszen az ETO-nak hazai pályán mindenképpen nyernie kell. A Győr nyilvánvalóan vissza szeretne zárkózni az élbolyba, hiszen játékosállománya alapján oda is tartozik. Mi azonban szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni az ETO Parkban is, amely nem lehetetlen, hiszen a hazai élvonalban bármelyik csapat bárki ellen képes jó eredményt elérni. Biztos nagyon nehéz és kiélezett összecsapás lesz, jó lenne kapott gól nélkül teljesítenünk a találkozót, és akkor már a pontszerzésünk sikerült.

A találkozó játékvezetője az a Becséri Dániel lesz, aki élete első NB I-es találkozóját épp a pápaiaknak vezette.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!