Szakmai bemutatót tartott a CollActors színjátszó csoport


2013-10-02 21:43:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Szakmai bemutatót tartott a CollActors színjátszó csoport főképe
A CollActors a Türr István Gimnázium kollégista tanulóiból álló színjátszó csoport, amely két évvel ezelőtt alakult két lelkes fiatal, Péntek Róbert és Tóth Márk irányításával. A csoport első munkája, a tavaly elkészült Bábmester volt, most pedig az Utak című 16-17. századi bosszúdrámát vitték színpadra.
Tóth Márk csoportvezető érdeklődésünkre elmondta, két évvel ezelőtt a Tarczy-bérletes előadásban látták a Gyáva című előadást, ami nagy hatással volt a két fiúra, s ekkor úgy határoztak, a színjátszás iránt fogékony kollégistákat összefogják és alakítanak egy önképző kört.
- A darabot Robi írta és rendezte, én a főszereplő, a kapitány vagyok egy kalóz világban. A karakteremtől elvették a világát, megölték a szüleit. Szeretne bosszút állni a gyilkoson, s a lelkében játszódó folyamatokat követhetjük végig a darabban. Az előadás kapcsán számomra a tanulság az volt, hogy a bosszú nem old meg semmit az életben – mondta Tóth Márk.
Péntek Róbert vidáman hozzáfűzte, egy nagyon jó csapat alakult ki a próbák alatt, akikre rendkívül büszke.
- Az előadásban a bosszúról, mint életútról szeretnénk beszélni. Innen ered a cím is. Mindenkinek úgy próbáltam megírni a szerepét, ami a jelleméhez legközelebb állhat. Elsősorban a kapitány életútját követhetjük végig, de a többiekét is, többek között az enyémet, én egy megcsalt férj vagyok. A sorsok hatnak egymásra, és keresztezik is egymást. A kapitány az életét a bosszúnak szentelte, s ez egy ellenpont a néző számára, hogy keressen más kiutat a bosszú helyett. A vége tragikus, hiszen a kapitány meghal, s befogadja a kék tenger.
A 40 perces előadást a közönség vastapssal díjazta.
A csoport jelenleg 16 fővel működik, hétfőn és szerdán tartjuk a próbákat. Szinte minden évfolyamból, még a végzős osztályokból is vannak tagjaik.
Az előadást a csoport a regionális diákszínjátszó fesztiválon és a Helikonon is szeretné bemutatni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!