Systema szeminárium Szentendrén és Belgrádban


2013-10-02 11:17:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Systema szeminárium Szentendrén és Belgrádban főképe
Sűrű szeptemberi heteken van túl a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület. Az egyesület két systema szemináriumon és a III. Nagy Pápai Sportágválasztón is részt vett ebben a hónapban. A szemináriumok közül először Szentendrén, majd Belgrádban képviselték városunkat. A Pest megyei városban az SSC Fürkészek Gyakorlócsoportjának meghívásra Andrej Karafa tartott két napos „zárt” tréninget, aki a cseh RMA systema vezetője. Az esemény egyaránt igénybe vette a gyakorlók mentális és fizikai állóképességét, miközben az orosz harcművészet elveivel ismerkedhettek meg. A képzés során nagy hangsúlyt kapott a gyakorlók harci kreativitásának fejlesztése éppúgy, mint a folyamatos, helyes légzés, a súlypont, a küzdelmi távolság, vagy a megfelelő tempó megválasztása, akár több támadóval szemben is. A szemináriumon a pápai szakosztály képviselői is jelen voltak, és Pintér Péter egyesületi elnök szerint a rendezvény rendkívül hasznos volt. Hónap végén az egyesület négy tagja Maxim Franz szemináriumán vett részt Szerbiában, ahol a tagok nemcsak városunkat, hanem Magyarországot is képviselték.
- Nyolc különböző ország (Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Hollandia, Szerbia, Szlovákia és Bulgária) képviseltette magát az eseményen, melyen a mozgáskoordinációra, különböző távolságtartó gyakorlatokra épültek a képzések, melyeken Milos Malic is jelen volt, akit nemrég Pápán is üdvözölhettünk. A kapcsolatépítés szempontjából is fontos volt a részvételünk, megismerkedtünk többek ország képviselőivel is. A szeminárium első három napján Milos Malic vezetésével a harci akrobatika, a kés alkalmazások és a küzdelem volt a téma, míg a szeminárium utolsó két napján Maxim Franz tartotta. Maximról azt kell tudni, hogy Vladimir Vasiliev a RMA systema világszervezet megalkotójának első instruktora, akiben egy igen közvetlen és nagy tudású systema oktatót ismerhettünk meg.
Pintér Péter hozzátette, hogy a hétvégére tervezett Chan tai chi szemináriumot technikai okok miatt egy későbbi időpontban rendezik meg, ennek részleteiről minden jelentkezőt illetve érdeklődőt időben értesíteni fog.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!