Segítsünk a nehéz sorsú családokon! - Újabb keresztet emelt a Szent Anna Plébánia


2013-10-02 10:58:01  | cikk: mo  | 


Segítsünk a nehéz sorsú családokon! - Újabb keresztet emelt a Szent Anna Plébánia főképe
Újabb kereszt felszentelésére készül a Szent Anna Plébánia – hívta fel a figyelmet Salgó Ferenc kanonok, plébános. Az atya arról számolt be, hogy a Hódoska majorban felállított keresztet október 13-án kívánják megáldani, melynek elkészítését még áprilisban kezdeményezték.
- Ferenc pápa egyértelművé tette, hogy „szegény egyházat akar, a szegényeknek, s hogy az egyháznak ki kell mennie a társadalom peremén élőkhöz...”. A Szent Anna Plébánia területén a Hódoska major a legelhagyatottabb. Az itt élők sokféle hátrányban szenvednek, ezért arra kértem a híveket, hogy fogjunk össze érdekükben, természetesen ez a törekvés csak az itt élők közreműködésével lehetséges. Innen jött az ötlet, hogy állítsunk fel a területen egy keresztet az Irgalmas Jézus képével. Tegyük láthatóvá, foghatóvá segítő szeretetünket – fogalmazott a plébános.
A majorban élők támogatására és a kereszt felállítására többen jelentkeztek. Sebestyén Gábor fiatal asztalosmester készítette a keresztet, míg a tervezési munka Pozsgai László keze nyomát dicséri. Salgó Ferenc hozzátette, a keresztre hamarosan felkerülő Irgalmas Jézus képét Drabant András művésztanár festette. A Hódoska majorban felállított keresztet október 13-án, 15 órakor dr. Márfi Gyula érsek áldja meg.
Salgó Ferenc felhívta a figyelmet arra is, hogy a majorban élő nehéz sorsú családok szegénységének enyhítésében várják az önzetlen segítők adakozását. Szívesen fogadnak bármilyen felajánlást, legyen szó akár tartós élelmiszerekről, bútorokról vagy háztartási gépekről. Az adományokat a Szent Anna Plébánia is fogadja, azonban a legfontosabb mégis a személyes kapcsolatok kialakítása lenne, hiszen a hátrányos helyzetben élőknek akkor tudunk igazán hathatós segítséget nyújtani, ha közvetlen környezetüket és élethelyzetüket személyesen ismerjük meg – hangsúlyozta a plébános.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!