A zene világnapján énekeltek és zenéltek a diákok


2013-10-01 20:37:46  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A zene világnapján énekeltek és zenéltek a diákok főképe
Ha valaki a délelőtti órákban a belvárosban sétált, nem mindennapi látványra lehetett figyelmes, ugyanis az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola közel 450 diákja a város több pontján a zene világnapja alkalmából népzenei csokorral örvendeztette meg a járókelőket.
Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét a zene világnapja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.
Dr. Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta ének-zene szakos tanár érdeklődésünkre elmondta, a gyerekek nagy izgalommal készültek a mai napra már szeptember eleje óta, első közös próbájukat pedig tegnap délután tartották az iskola tornatermében.
- Ez már a hatodik év, hogy iskolánk a zene világnapján közel 450 diákkal és tanáraikkal a város több helyszínén énekel. Idén a Március 15-e téren, az Áruháznál, a Pálos téren, a Polgármesteri Hivatal előtt és a csodálatos Fő téren örvendeztettük meg közös énekünkkel az arra járókat. Iskolánk ezzel szeretné erősbíteni a hagyományokat, a népdalok és az ének iránti szeretetet – mondta a tanárnő.
Sokan megálltak egy-egy pillanatra, kinyitották az ablakokat, de voltak, akik integettek a népes diákseregnek és velük együtt énekelték a jól ismert dallamokat.
A zene világnapja alkalmából a Bartók Béla Zeneiskola közel 50 tanulója és tanáraik is játszottak ma délután néhány darabot a gyönyörű Fő téren, a Somogyi József Galéria előtt. A hangulatos utcazenék sokakat odavonzottak a térre. A rendezvényt Hetyei József, az intézmény igazgatója nyitotta meg, aki elmondta, 12 évvel ezelőtt, a Bartók Zeneiskola ünnepelte először a zene világnapját a városban. A jó hangulatú, bár hűvös délutánon az iskola minden tanszaka bemutatkozott, különböző összeállítású hangszeres együttesként.
A koncertet a közönség vastapssal jutalmazta.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!