Ismét a Gyermek-és Ifjúsági Országgyűlésen jártak az erkelesek


2013-09-30 19:33:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Ludvig Andrea  | 


Ismét a Gyermek-és Ifjúsági Országgyűlésen jártak az erkelesek főképe
Harmadik alkalommal rendezték meg a Gyermek-és Ifjúsági Országgyűlést a Parlamentben, melyen idén is az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 16 diákja képviselte városunkat. A rangos eseményt a múlt héten a gyermekek világnapja alkalmából tartották az Országház Felsőházi termében.  Az erkeles diákokat Ludvig Andrea és Nemeréné Fejes Emília tanítók kísérték el.
Ludvig Andrea általános iskolai tanító, a gyerekek egyik kísérőtanára érdeklődésünkre elmondta, az iskola harmadik éve vesz részt a programon nagy örömmel.
- A gyerekek világnapjának megünneplésére azok a 8 és 18 év közötti fiatalok kaptak meghívást, akik a legszínvonalasabb munkákat küldték be a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az Országgyűlés által „Milyen kérdést intéznék a miniszterhez, ha képviselő lennék?” címmel meghirdetett pályázatra. A gyerekeket a rendezvény házigazdája,  Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Edvi Péter, a Gyermekmentő Szolgálat elnöke fogadta. A harmadik alkalommal megrendezett eseményen a magyarországi és a határon túlról érkezett diákok az adott témákban illetékes minisztert, államtitkárt, valamint a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnökét „interpellálhatták”. A válaszokat Kövér László, az ülést vezető elnök a házszabály szerint szavazásra is bocsátotta.
Tompa Eszter Dézi, 5.a osztályos tanulónak a parlamenti ülés tetszett a legjobban, mivel ott szavazhattak. A kislány Doncsev András államtitkárnak tette fel kérdését, mely szerint, miért kell a felső tagozatosoknak a napköziben maradni délután 4 óráig. Erre azt a választ kapta, hogy ezt a nem igazán jó képességűeknek találták ki.
- A kormányőrök a díszegyenruháikban fogadtak minket, melynek a kard is tartozéka. Nekem az tetszett a legjobban, amikor a kormányőrök előhúzták a kardjaikat és tisztelegtek - mesélte Eisenbeck Dézi, 3. z osztályos.
Mike Mártonnak az őrségváltás és a korona őrzése tetszett leginkább. A kisfiú elmesélte, hogy a kormányőrök tisztelegtek, majd helyet cseréltek egymással 15 percenként.
A hivatalos ülést követően a házelnök ebédre invitálta a gyerekeket, s ekkor külön köszöntötte a pápaiakat dr. Kontrát Károly is.
Végül a diákok megtekintették az Országházat és az Országgyűlési Őrség díszelgési bemutatóját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!