Rekordlétszám az V. pápai kata szemináriumon


2013-09-30 11:25:00  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Sándor Csaba  | 


Rekordlétszám az V. pápai kata szemináriumon főképe
Az új pápai judoközpontban immár ötödik alkalommal rendezték meg a judo szemináriumot, melyen ezúttal 50 judokának volt lehetősége megismerkedni a judo formagyakorlataival, megfigyelni, hogy az idős mesterek hogyan és milyen módszerrel oktatnak. Első alkalommal volt arra mód, hogy nemcsak a danfokozattal rendelkezők, és a közvetlenül a danvizsga előtt állók gyakorolhassanak, hanem ezúttal gyerekek és kezdő felnőttek is tatamira léphettek. A szeminárium díszvendégei Flóri Miklós VII.danos, Keserű László VII.danos, és Hegedűs Péter II.danos mesterek voltak.
- Nagy megtiszteltetés volt a pápai kluboknak, hogy a Dankollégium első emberei elismerték az eddig elvégzett munkájukat, és egy teljes napot köreikben töltöttek. A Keserű László által vezényelt közös bemelegítés után a kezdőkkel Simon Mihály V.danos mester ismertette meg a katák alapjait, míg a haladókkal Flóri és Keserű mester foglalkozott. A foglalkozáson a Nage No Kata, azaz a dobástechnikák formagyakorlata megismerése, gyakorlása volt a cél. A három órás gyakorlás után minden résztvevő új élményekkel, új információkkal gazdagodva térhetett haza – számolt be Mezei Csaba, a Bakony Judo Club edzője.
A felkészülés következő állomása a Budapesten megrendezendő danvizsga előkészítő lesz, ahol négy alkalommal lesz mód gyakorolni a decemberi danvizsgára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!