Két korai gól megpecsételte a Lombard Pápa sorsát


2013-09-28 17:06:25  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Két korai gól megpecsételte a Lombard Pápa sorsát főképe
Az OTP Bank Liga 9. fordulójának második találkozóján a Lombard Pápa a bajnokságban vezető Videotont látta vendégül. A mieinknél eltiltás miatt Supicra, sérülés miatt Struharra nem számíthatott a pápai mester, aki a Szűcs L. - Tóth G., Mecinovics, Rodenbücher, Présinger - Quintero, Sekour, Orosz, Makszimovics, Szabó O. – Griffiths kezdőt küldte pályára. Borzasztóan indult a meccs hazai szempontból, hiszen a Ferencváros elleni mérkőzéshez hasonlóan mindjárt a meccs elején hátrányba kerültek a mieink, a második percben Szolnoki nagy bedobása után Gyepes csúsztatta meg a labdát és Nikolics közelről a hálóba bólintott 0-1. Négy perccel később ismét a vendégek ünnepelhettek, ekkor Stopira bal oldali beadását Nikolics fejelte öt méterről a kapuba, többen lest reklamáltak, de az asszisztens zászlaja nem emelkedett 0-2. Öt perc sem telt el és szépített a Lombard, Orosz szabadrúgásába Griffiths ért bele, ami a hálóban kötött ki 1-2. A 18. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez a Pápa, Makszimovics lövését követően szögletre pattant a labda, a sarokrúgást a hosszún Mecinovics lőtte rá kapásból, Calatayud lábbal mentett. Némi mezőnyjáték után folytatódtak a pápaiak veszélyes megmozdulásai, a 28. percben Orosz szabadrúgását Griffiths fejelte kapura, ám a vendég portás megint a helyén volt, több helyzet nem alakult ki az első játékrészben. A szünetben cserélt Tóth Bálint, Szabó Ottó helyett Kenesei kapott lehetőséget. A 67. percben Présinger ügyetlenkedéséből kis híján megint kettő lett a különbség, a játékszert Nildo szerezte meg, aki a bal alsót vette célba, Szűcs óriásit védett. A 73. percben egy kipattanót a csereként beállt Zé Luis ollózva küldte kapura, Szűcsnek nem okozott gondot a szép mozdulat hatástalanítása. A 85. percben Griffiths lehetett volna hős, Quintero szöglete után fejelhetett közelről kapura, sajnos a csúsztatás a bal kapufát érintve hagyta el a játékteret. A fennmaradó időben eldugta a labdát a Videoton, így bár a mieink nem játszottak rosszul, két korai gól és a rossz helyzetkihasználás miatt pont nélkül maradtak.

Lombard Pápa – Videoton 1-2 (1-2) Gsz.: Griffiths ill. Nikolics 2

José Gomes: Nagyon nehéz mérkőzés volt ez számunkra, hiszen a Pápa egy nagyon jó csapat, rendkívül szervezetten és jól védekeznek, és a támadásban is jó és gyors játékosok vesznek részt. Biztos vagyok benne, hogy a Lombard egy nagyon jó szezont fog futni, ahogy azt az eddigi eredményei is mutatják.

Tóth Bálint: Gratulálok a Videotonnak, mindent összevetve megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Mi megint az öltözőben maradtunk, az ellenfél kihasználta a hibáinkat, melyek egy ilyen csapat ellen megengedhetetlenek. Szaladtunk az eredmény után, az első félidőben annak ellenére, hogy kétgólos hátrányból kellett visszajönnünk, jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, sajnos a második 45 percben is kimaradtak a ziccerek, de akkor már érezni lehetett, hogy van olyan jó csapat a Videoton, hogy meg tudja tartani az előnyét. Ez a csapat még mindig formálódik, rengeteg gondunk van, nagyon nehéz kezelnünk, hogy a belső védőink állandóan cserélődnek, de ez nem mentségként mondom, megyünk tovább, tesszük a dolgunkat.

Lombard Pápa: Szűcs L. - Tóth G., Mecinovics, Rodenbücher, Présinger (’72 Németh M.) - Quintero, Sekour, Orosz (’82 Eszlátyi), Makszimovics, Szabó O. (’46 Kenesei) – Griffiths

Videoton: Calatayud - Szolnoki, P. Vinícius, Gyepes, Stopira - Vítor Gomes, Sándor Gy., Paraiba (’89 Mamadu), Kleinheisler (’64 Zé Luis), Nildo - Nikolics N. (’72 Torghelle)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!