Előadássorozat a serdülőkor kérdéseiről


2013-09-28 01:02:36  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Előadássorozat a serdülőkor kérdéseiről főképe
Szülőakadémia címmel előadássorozatot indított a Pápai Református Egyházközség. Az Immánuel Közösségi Házban sorra kerülő egyes alkalmakon a meghívott szakemberek a serdülőkorban lévő gyermekek, kamaszok nevelési kérdéseiről, kihívásairól beszélnek a hallgatóságnak. Az interaktív előadások során a jelenlévők saját kérdéseikre is választ kaphatnak.
A rendezvénysorozat nyitóalkalmán Labancz Dániel pszichológus a serdülőkör jellemzői és változásai köré építette fel az előadását pénteken késő délután. A fiatal szakember megfogalmazása szerint a serdülőkor tulajdonképpen harc a felnőtté válásért. Ehhez a harchoz szükség van egy erőt felmutató felnőttre, aki feloldja a serdülő bűntudatát, és elfogadja, hogy a serdülő is önálló ember.
Labancz Dániel az estébe nyúló összejövetelen többek között kiemelte, a serdülőkorban a szülőkről való leválás, a szexuális identitás és a társadalmi identitás elérése egymással összefüggő, egymásra kölcsönösen épülő fejlődési feladatként jelentkezik. Bármelyik hiányában a másik két fejlődési feladat megoldása sem lehet teljes.
A felnőttektől elvárt viselkedésre kitérve megjegyezte: a hitelesség és a valódi jelenlét a serdülőkkel való kapcsolatban, illetve a velük folytatott munkában kiemelkedően fontos, hiszen a serdülők rendkívül érzékenyek a felnőttekkel való konfliktusaik, valamint a saját törékeny önértékelésük miatt a képmutatásra, hamisságra.

A következő Szülőakadémiát október 4-én, pénteken 17 órától tartják az Immánuel Közösségi Házban, az előadás témáját pedig a serdülő és az iskola viszonya szolgáltatja majd.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!