Győzelemmel tért vissza az NB I/B-be a Motax Concordia KC Pápa


2013-09-27 22:02:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelemmel tért vissza az NB I/B-be a Motax Concordia KC Pápa főképe
Rendkívül jó hangulatban, közel 300 néző előtt hazai pályán kezdte meg a menetelést az NBI/B-ben a Motax-Concordia KC a tavalyi év egyik legjobb budapesti csapata, a Tehetséges Fiatalok ellen. Az előzetes erőfelmérés alapján ki-ki mérkőzésre számíthatott a nagyszámú hazai közönség, akik egy izgalmas mérkőzés reményében látogattak ki a Városi Sportcsarnokba. Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, már-már hagyományosnak mondható Henrik hárompontossal indított az NBII tavalyi bajnoka. Erre a túloldalon igen agilisan kezdő Beák válaszolt szintén távoli dobással. Fej-fej mellett haladtak a gárdák, hol az egyik csapat vezetett kevéssel, hol a másik lépett el pár ponttal. A negyed végére minimális vendég előny alakult ki (17-18). A második negyed ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a vendégek folyamatos egész pályás letámadással igyekeztek zavart okozni a pápai sorokban. Ez többé-kevésbé sikerült is, azonban támadásban nem tudták feltörni a pápai reteszt, így közel négy percen keresztül mindössze egy-egy kosarat láthatott a rendkívüli hangulatot biztosító pápai "szurkolóhad". Hazai oldalon Keresztes pillanatai következtek, ő lendítette túl a góltalanságon a hazaiak csapatát. Vendég oldalon Beák három kosarával még próbálta tartani a lépést a TF gárdája, de Kálmán higgadt büntetőzésével ötpontos hazai előnnyel mehettek a hosszabb pihenőre a csapatok (34-29).
A második félidőben igyekezett a vendégcsapat még egy lapáttal rátenni játékára, és Debreceni ponterős játékával egalizált is 38:38-nál. Ekkor azonban robbantott a Kálmán-Henrik-Simon trió, akik rövid időn belül 10 pontosra növelték az előnyt hazai oldalon (62-52). A védekezés hasonló stabilitást mutatott, mint az első félidőben, így ismét közel 10 ponton sikerült tartani a TF csapatát a harmadik negyedben. Az utolsó játékrészre már stabilizálódni látszott a különbség, számos látványos megoldással tartotta előnyét a vendéglátó alakulat. A pontot az i-re Horváth tette fel távoli dobásával, amivel kialakult a 14 pontos, 72-58-as hazai győzelem.
Összességében egy rendkívül színvonalas, változatos mérkőzést láthatott a pápai publikum, ahol a végül érettebb kosárlabdát bemutató hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a két pontot.

Motax Concordia KC Pápa - TF Budapest 72:58 (17:18, 17:11, 18:12, 20:17)

Vajda Balázs: Nagyon örülünk ennek a mai győzelemnek. Azt szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz, ez most ránk kiváltképp igaz volt. Úgy gondolom, hogy a játék egészét nézve megérdemelten nyertünk. Az első igazi erőpróba sikeresen zárult, reméljük sok ehhez hasonló győzelemnek örülhetünk csodálatos közönségünkkel együtt.

Dobók:
TF: Szobi 7, Katona 11/9, Tökölyi 1, Beák 13/9, Debreceni D. 15, cserék Berendi 3/3, Mihalics 7/3, Debreceni G.,

Pápa: Ács 4, Henrik 13/6, Jarosevits 4, Kálmán 16, Vajda 4, cserék: Keresztes 23, Simon 3/3, Horváth A. 5/3, Perger, Rédey, Horváth K.

A pápai alakulat jövő héten Bajára látogat, majd október 18-án 18 órától a Bonyhádot látják vendégül.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!