Egészségügyi nap a Honvéd Bajtársi Klubban


2013-09-26 21:55:00  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Egészségügyi nap a Honvéd Bajtársi Klubban főképe
A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének Egészségügyi Bizottsága egy nagy múltra visszatekintő gyógyszercéggel indította el egészségügyi felvilágosító programját, amelynek célja a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése és a prevenciós gondolkodás népszerűsítése. Ennek jegyében ma délután a Honvéd Bajtársi Klubbal közösen szerveztek egy egészségügyi napot a Helyőrségi Művelődési Otthonban az érdeklődő nyugdíjasoknak.
Otrok Györgyné kommunikációs munkatárs érdeklődésünkre elmondta, a program célja, mellyel járják az országot, hogy az időskorúak figyelmét ráirányítsák arra, hogy az egészség nagy érték, amelynek megőrzéséért mindenki saját maga tehet.
- Nagyon fontosnak tartjuk a prevenciót. A nyugdíjasok egészségügyi ismereteinek bővítése a jövő nemzedékének életminőségére is hatással lehet, hiszen a nagyszülők a megszerzett információkat továbbadják gyermekeiknek és unokáiknak is.
Otrok Györgyné hozzáfűzte még, a program keretében eddig 24 helyszínen közel 4000 nyugdíjas részvételével tájékozódhattak az idősek a szív-és érrendszeri, valamint az urológiai betegségek tüneteiről, a csontritkulásról, illetve az Alzheimer-kór megelőzéséről és kezeléséről.
A rendezvény elején Major Anna, a Honvéd Bajtársi Klub vezetője szólt a megjelentekhez, majd Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a szép számban összegyűlteket. Mint mondta, az ilyen fajta rendezvények nagyon fontosak, hiszen a prevenció sokat jelent. A megelőzés sokkal olcsóbb, mint a már meglévő betegség leküzdése. Tehát a megelőzésre nagyobb hangsúlyt kell fektetni.
A program folytatásában a gyógyszergyártó cégről láthattak egy rövidfilmet, majd dr. Zalai Károly PR főmunkatárs, gyógyszerész a szív-és érrendszeri problémákról, a krónikus sebkezelésről és az emésztési zavarokról tartott előadást. Ezt követően Együd Ferenc termékmenedzser az érelmeszesedésről beszélt.
A rendezvényen gyógytornász segítségével mozgásprogramon vettek részt a nyugdíjasok, majd a Vidám Nagyik Dalkör összeállítása zárta az egészségügyi felvilágosító napot.
A Honvéd Bajtársi Klub következő összejövetelét jövő pénteken, azaz október 4-én tartja, az idősek világnapján.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!