Tehetségkutató Ki-mit-tud? a Petőfiben


2013-09-25 21:05:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Tehetségkutató Ki-mit-tud? a Petőfiben főképe
A Petőfi Sándor Gimnázium első alkalommal szervezte meg a kilencedik évfolyamosok számára a tehetségkutató Ki-mit-tud?-ot. A játékos vetélkedőn az iskola 93 elsős diákja mérte össze tudását és ügyességét.
- Az iskola történetében ez egy különleges délután, hiszen ilyen fajta rendezvényt korábban még nem szerveztünk. A kilencedikesek egy mini ki-mit-tud?-on vehetnek részt, ahol a tehetségüket mutathatják be. Augusztusban a gólyatáborban már megismerhettük őket, ahol kiderült, rendkívül sokrétűek az idei elsősök. A diákok elsősorban a művészetek terén kiemelkedőek, sokan ügyesen festenek, rajzolnak és fotóznak, de néhányan verset írnak érzéseikről, mások pedig fuvoláznak, klarinétoznak, táncolnak és színjátszással foglalkoznak. A tanulók körében népszerű a sport, sokan úsznak, lovagolnak, fociznak és kosárlabdáznak.
A jó hangulatú délután első felében az osztályok először egy rövid fényképes vetítéssel bemutatkoztak, majd vegyes csapatokban sportversenyeken vettek részt - mondta Tomor Józsefné, a 9. C osztályfőnöke.
A tanárnő elmondta még, a program célja, hogy a tehetségeket felfedezzék, illetve a diákok jobban megismerjék a tanárokat, valamint, hogy közösséggé formálódjanak.
Pozsgai Réka a Tarczy Lajos Általános Iskolából jött a Petőfibe, ahol nagyon jól érzi magát. A fiatal lány német tagozatra jár. Szerinte nagyon jó iskolát választott, az osztályközösség is kezd összekovácsolódni.
- Én a Munkácsy Mihály Általános Iskolából érkeztem a természettudományos képzésre, mivel nagyon érdekel az állatorvosi munka – mesélte Gecse Alexandra.
Ughy Anna szerint a tanárok kedvesek és segítőkészek. A mosolygós lánynak az is tetszik az új iskolában, hogy a nagyszünetben szól a zene.
A játékos, vidám délután végén ízletes sütemények és zsíros kenyér is várt a népes diákseregre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!