Hazai kosársiker az emléktornán


2013-09-22 21:04:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hazai kosársiker az emléktornán főképe
Negyedik alkalommal rendezte meg a Motax Concordia Pápa KC 2010-ben elhunyt elnöke emlékére a Balogh József Emléktornát. A vendéglátók mellett Szombathely és Veszprém fogadta el a pápaiak meghívását. A megnyitón Balogh József mellett a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt Nyulasi Szabolcsról is megemlékeztek a kosarasok, majd következett az első mérkőzés, melyen Vajda Balázs alakulata a Szombathelyi Egyetem ellen lépett pályára. A körmérkőzéses torna nyitómeccse jól sikerült a hazaiaknak, hiszen 25 ponttal múlták felül a vasiakat, akiket a megyeszékhelyiek is legyőztek. A torna „döntője” nagy csatát, olykor parázs küzdelmet hozott, melyen Kálmán László vezérletével a mieink végig vezetve magabiztos sikert arattak megyei riválisuk felett, amivel a rangsor elején végeztek. A kupákat Balogh József özvegye adta át a résztvevőknek. Vajda Balázs szerint a torna megfelelően szolgálta az alakulatok felkészülését, hiszen jövő héten már rajtol a pontvadászat.
- Nagyon sajnáljuk, hogy Balogh József már nem lehet közöttünk, hiszen személyében egy példaértékű klubvezetőt és embert veszítettünk el. Nagyon köszönjük a családnak, hogy nemcsak az emléktorna alkalmával, de bajnokság közben is mellettünk állnak, támogatnak minket, és ma is köszönthettük őket a lelátón. Ami a mai meccseket illeti, elégedett vagyok, hiszen mindhárom mérkőzésen pörgős, jó ritmusú kosárlabdát láthattak a nézők. A mutatott játék alapján véleményem szerint megérdemelten végeztünk az élen, persze nem szabad elbízni magunkat, már egy hetünk sincs a TF Budapest elleni találkozóig, dolgozunk tovább, hogy sikeres legyen a debütálásunk.

Eredmények:
Szombathelyi Egyetem – Motax Concordia Pápa KC 84-109
Veszprémi Egyetem - Szombathelyi Egyetem 76-42
Motax Concordia Pápa KC - Veszprémi Egyetem 79-55

Végeredmény:
1. Motax Concordia Pápa KC
2. Veszprémi Egyetem
3. Szombathelyi Egyetem

A torna legjobb játékosa – 53 dobott ponttal - Kálmán László lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!