Duplán nyert az óvoda – 131 ezer forint az erzsébetvárosi intézménynek


2013-09-22 11:13:43  | cikk: HuHa  | 


Duplán nyert az óvoda – 131 ezer forint az erzsébetvárosi intézménynek főképe
Nemcsak a jótékonysági főzőversenyen összegyűlt szép adománynak örülhettek tegnap a Erzsébetvárosi Tagóvoda dolgozói, hanem annak is, hogy főztjükkel a harmadik helyet szerezték meg a hagyományos Erzsébetvárosi Napon. Az ötödik alkalommal megrendezett városrészi napon 16 csapat ragadott fakanalat, hogy pörköltalapú ételükket lefőzzék a zsűrit és vendégül lássák az itt élőket. Az erzsébetvárosiak ki is ürítették a kondérokat, a zsűri pedig elégedetten nyilatkozott az elkészített finomságokról. Kocsisné Csilla, az ételeket elbíráló zsűri tagja úgy fogalmazott, a csapatok változatos ételeket készítettek a rendelkezésükre bocsátott húsból, volt, aki hagyományos pörköltet főzött, volt aki babbal, lecsóval, füstölt csülökkel bolondította meg az ételt, de készült tejszínes ragus finomság és gulyás is.
-Nagyon nehéz volt választani, az értékelésnél néztük az étel fűszerezését, a szaft sűrűségét és a terítéket is, és elmondható, hogy nagyon kicsi volt a különbség a csapatok között, hiszen mindenki kiváló ételt főzött – értékelte a csapatok teljesítményét. Az ebéd után megtartott eredményhirdetésen Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester a Dajkák Gyöngyei csapatnak adta át a harmadik helyezettnek járó díjat, a második és első helyezést pedig az ESZI és a Mentőállomás csapata vehette át, ahogy Venczel Csaba fogalmazott, holtversenyben egymással.  Lázár Ottó, Pintér Veronika és Kiss Balázs mentősöktől megtudtuk, a klasszikus pörköltet füstölt csülökkel, szalonnával, csípős paprikával spékelték meg és nagyon örültek, hogy főztjük ennyire ízlett a zsűrinek és az erzsébetvárosiaknak, hiszen az étel minden cseppje elfogyott.
Az eredményhirdetésen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is, aki gratulált a csapatoknak és úgy fogalmazott, örül, hogy néhány évvel ezelőtt elkezdték ezt a rendezvénysorozatot, mely lehetőséget ad az itt élőknek a mindennapos rohanásból való megállásra, beszélgetésre, kikapcsolódásra. Az elkészített ételekért kapott adományt – 131 ezer forintot – Áldozó Tamás adta át az tagóvoda vezetőjének. A városvezető köszönetet mondott a főzőversenyen résztvevő csapatoknak és mindazoknak, akik forintjaikkal hozzájárultak az adományhoz majd megjegyezte, ő maga is ebbe az óvodába is járt, így különösen nagy örömet jelent számára, hogy ezzel a pénzzel ezt az intézményt támogathatják. Petri Lászlóné tagóvoda vezetőtől megtudtuk, számukra fontos, hogy maguk is részt vesznek a főzésben, hiszen ez kiváló csapatépítő program az óvoda dolgozói számára, annak pedig, hogy a harmadik helyen végeztek nagyon örül.
-Van egy erdélyi dajka nénink, aki különleges fűszerekkel ízesíti a hagyományos pörköltet és ennek most is nagy sikere volt, hiszen olyan hamar elfogyott, hogy nekünk nem is igen maradt belőle – mesélte. Az adomány összegének felhasználásáról elmondta, kollégáival úgy döntöttek, az egyik csoport kisgyermekeinek ágyait újítják meg, a pénzből könnyű, kényelmes műanyag ágyakat vásárolnak.  A tagóvoda vezető arról is szólt, az Erzsébetvárosi Napon nemcsak a főzésben vesznek részt hagyományosan, az óvónénik, dajkák bonyolítják le a délutáni játszóházat és aszfaltrajzversenyt, a kisgyermekek pedig zenés-táncos szüreti műsort adnak.
Nem is kellett sokáig várni ezekre a programokra, hiszen a délután ezzel folytatódott, a bájos apróságok üveges-botos táncokat adtak elő a rendezvénysátor színpadán, a nézőtér pedig megtelt szülőkkel, nagyszülőkkel a kicsik műsorára. Az állomás épülete előtt a gyerekek nyári élményeiket rajzolhatták le az aszfaltrajz-versenyen, készültek a szép arcfestések és a szélforgók, volt ugrálóvár és lehetett pónilovagolni is, a lufihajtogató bohóc pedig sorra gyártotta a kedves figurákat az apróságoknak. A színpadon az egyre népesebb közönség Csalóka Péter meséjét nézhette meg a Dé-Moll Színtársulat előadásában, majd a Takácsi Zenestúdió slágerparádéjára tapsolhatott, aztán pedig a Dózsa SE judo bemutatója ébresztett kedvet a sportághoz. Az idei Erzsébetvárosi Nap újdonsága az Erzsébetváros kis hercegnője választás volt, melyen 14 óvodás kislány indult. A szépségversenyt teltház előtt rendezték meg, a bájos apróságok pedig mosolyogva vagy megszeppenve illegették magukat a színpadon. A korábbi szépségversenyek győzteseiből álló zsűri második udvarhölgynek Tóth Rebekát hirdette ki, a kis hercegnő első udvarhölgye Szabados Jázmin lett, az Erzsébetváros Kis Hercegnője címet pedig Tompa Nóra kapta. A hatéves kislánynak egyébként a húga is indult a versenyen, anyukájuk pedig büszke mosollyal mondta, mindketten nagyon szépek és maguk neveztek be a versenyre. A megmérettetést ruha- és cipővásárlás előzte meg, és persze készült szép frizura is a verseny előtt. A két kislány egyébként először szerepelt ilyen rendezvényen, a család soha nem gondolt arra, hogy hasonló progamon vegyenek részt. Nórika nem tartozik a csacsogó gyermekek közé, annyit azért elárult, hogy az Erzsébetvárosi oviba jár és nagyon tetszett neki a színpadon való szereplés, a kis hercegnő címnek pedig nagyon örül. A kislány egyébként az óvodások műsorában is szerepelt és a verseny előtt végignézték a rendezvény programkínálatát.
Az Erzsébetvárosi Napra kilátogatókat Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte a színpadon. Rövid beszédében emlékeztetett, öt évvel ezelőtt rendezték meg az első városrészi napot és azóta sok-sok élményt kínáltak az itt élőknek és ide látogatóknak. Mint mondta, az öt év alatt sok minden változott, de a szervezők ugyanolyan lelkesedéssel készülnek ma is a rendezvényre, mint első alkalommal. Köszönetet mondott a főzőversenyen indulóknak és az adományozóknak és kellemes szórakozást kívánt a nap további programjaihoz. Az Erzsébetvárosi Napot a Zafír Orientális Társulat bemutatója, a Black Bunny Rock and Roll Club – Balance stúdió fiataljainak műsora, a Les Taylor and the Swing Sisters formáció fellépése, majd Gáspár Laci koncertje színesítette, este pedig a Retro LMG zenélt. A rendezvénysátor megtelt a városrészen élőkel, akik késő estig mulattak a szórakoztató programon.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!