Újabb segítség a rendőrségnek


2013-09-20 23:36:05  | cikk: HuHa  | 


Újabb segítség a rendőrségnek főképe
Mától garázsban tarthatják a Bakonyerdő Zrt. támogatásaként kapott terepjárót a Pápai Rendőrkapitányság Csóti Körzeti Megbízotti Irodájának rendőrei. A garázst éppúgy a csóti önkormányzat alakította ki és bocsátotta a rendőrök rendelkezésére, mint öt évvel ezelőtt a kmb irodát. A gépjármű tároló helyiség az irodának helyet adó épület udvarán található és a település újította fel és tette használhatóvá.
A ma délutáni jelképes átadáson a körzeti megbízottakon és közvetlen feletteseiken kívül jelen volt dr. Töreki Sándor rendőrfőkapitány, Szappan Csaba rendőrkapitány valamint a kmb-sekkel együtt dolgozó nyomozók, a település jegyzője, iskolaigazgatója és a község polgárőrségének vezetője. Kékesi István, Csót polgármestere beszédében emlékeztetett, az iroda átadásakor megígérték, amennyiben lehetőségük lesz rá, a rendőrök által használt autónak is biztosítanak fedett helyet, ennek pedig most jött el az ideje. A polgármester ezúttal is köszönetet mondott a főkapitánynak, hogy nyáron a csóti polgárőrök egy volt rendőrautót kaphattak használatra. A garázs kulcsát Szappan Csaba rendőrkapitánynak adta át, aki köszönetet mondott a község önkormányzatának a rendőrök munkájának segítéséért.
-Öröm számunkra, hogy immár öt éves múltra tekint vissza az együttműködésnek ez az intenzív formája. Jubilálunk, hiszen a jelképes alapkőletétel öt évvel ezelőtt kezdődött, akkor fogalmazódott meg, hogy Csót és a környékbeli tizenhét település üzemanyag támogatást juttat a kapitányságnak, amit ebben a térségben használunk fel. Ez a támogatás azóta is megvan, ezért köszönetet mondunk a településeknek – fogalmazott. A kapitány megemlítette a Bakonyerdő Zrt. által biztosított terepjárót, ami a környék közbiztonságának javításáért, megőrzéséért tett erőfeszítéseket segíti, hiszen általa az aszfaltos utakon túlra is eljuthatnak a körzeti megbízottak. Arról is szólt, Csót, Pápateszér, Lovászpatona és Nagydém bűnügyileg fertőzöttebbek, mint általában a Pápa környéki falvak, míg azokban átlag 8-10 bűncselekmény fordul elő évente, ezekben a falukban 20-40 között mozog a számuk. A rendőrök munkáját jelentősen segítik a településeken működő polgárőrségek, akik tevékenységének hatékonyságát a nyáron kapott autó is javítja. A bűncselekmények felderítési mutatója egyébként meghaladja a 80 százalékot, ebben pedig a kmb-sek mellett a kapitányság nyomozóinak is kiemelt szerepe van – ezért Fűzfa László rendőr törzszászlós, a csóti kmb csoport vezetője mondott köszönetet kollégáinak, kiemelve Györgydeák Zoltán főtörzszászlóst, Regős Roland és Mehringer Richard főtörzsőrmestereket.
A garázsátadáson Kékesi István is szólt a rendőrök munkájának eredményességéről. A faluházban tartott vendégfogadáson elmondta, a közelmúltban kézre kerítették a januárban történt iskolai lopás elkövetőjét, az óvodába betörő személyt, az egyik helyi vállalkozás sérelmére elkövetett lopás tettesét, a temetői tolvajokat és három nappal ezelőtt történt vaslopással gyanúsítható személyt.
Dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok gratulált a pápai kapitányság rendőreinek a sikeres felderítésekhez, és úgy fogalmazott, a rendőrség és Csót önkormányzata között példaértékű az együttműködés. Az öt éves jubileum kapcsán Bauer Tibor rendőr őrnagy szerepét emelte ki, akinek ötlete nyomán létrejött a kmb iroda a településen.
A kis ünnepségen a csóti óvoda dolgozóinak ajándékát vehették át a jelenlévők, az óvodapedagógusok és kollégáik egy apró, papírból hajtogatott rendőrautóval lepték meg a rend őreit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!