Tóth Bálint: Nem kell vészmadárkodni!


2013-09-20 13:04:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tóth Bálint: Nem kell vészmadárkodni! főképe
Pénteken 19 órától az egyre jobb formában játszó Pécs otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket a Lombard Pápa. A mieink legutóbbi három mérkőzésükön pont nélkül maradtak, javítási lehetőség a négy mérkőzés óta veretlen Pécs ellen kínálkozik. Tóth Bálint a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, túlélik a rossz szériát, nem kell mindjárt temetni csapatát.
- Nem kell vészmadárkodni! A pécsiek ellentétes utat járnak be, mi kikaptunk az utóbbi három fordulóban, ők nyertek. Mindkét együttes megélte a poklot, de magasságokban is járt – pénteken kell megmutatni, melyikünk az erősebb. Az edzőnek megfelelően fel kell készítenie a keze alatt dolgozó futballistáit. A gond, hogy erre egyszerűen nincs ideje, hiszen nem ismeri a futballisták előéletét. Mert az egy dolog, hogy a légiós felmegy a tulajhoz, s előadja, hogy fantasztikus futballista, tréningezik, játszik néhány felkészülési mérkőzést, majd szerződést kap. Edző- és tétmeccs között leírhatatlanul nagy a különbség. Előbbin odateszi magát a külföldi, hogy szerződést kapjon, utóbbin már nem biztos, hiszen ott van a megállapodás a zsebében… Csakhogy a légiósoknál maradjunk, bővült a munkaköri leírásuk. A légiósoknak egy héten belül meg kell tanulniuk jó néhány magyar szót. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy mit kérnek a sörözőben, és hogy finom-e az ebéd, hanem a pályán használatos szavakat kell bebiflázniuk. Támadd le, jobbra, balra, satöbbi. Mert ordibálhatok a pálya szélén, ha egy kukkot sem értenek belőle, ennyi erővel Petőfi-verset is szavalhatnék. Nehogy már nekem vagy Szűcs Lajosnak kelljen megtanulni mondjuk szerbül! Alkalmazkodjanak, akik idejöttek – hiszen mégsem Lionel Messi-szintű játékosokról beszélünk.
A másik oldalon Lőrincz Emil elmondta, a bakonyiak elleni mérkőzés nem lesz könnyű.
- Nagyon boldoggá tesz minket az utóbbi négy meccsen szerzett 10 pont, ugyanakkor a pénteki mérkőzés más lesz. Hazai pályán esélyesebbek vagyunk és egy ilyen sorozat után el is várják tőlünk a győzelmet, ezért a holnapi meccs a "nehezebbek" közé tartozik. Véleményem szerint azért sem lesz egy sima találkozó, mert a Pápának jó játékosai vannak, akik képességeit tekintve átlagon felüliek. Az utóbbi mérkőzéseik összeállítását figyelve nem biztos, hogy alkalmasak arra, hogy beálljanak ellenünk védekezni. Amennyiben ezt mégis megteszik, akkor természetesen próbáljuk majd feltörni őket – mondta el a mester a tegnapi sajtótájékoztatón.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!