Ülésezett a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás


2013-09-19 22:42:52  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Ülésezett a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás (PÖFT) Társulási Tanácsa ma délután a Pápai Járási Hivatal tanácstermében. A tanácsülés elején a jelenlévők egyhangú döntéssel módosították a PÖFT 2013. évi költségvetését, valamint elfogadták a szervezet első félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót.
– 2013 februárjában a társulási tanács 167 milliós főösszeggel fogadta el a költségvetést. Azonban az első félévben történt változásoknak megfelelően meg kellett emelnünk a költségvetési főösszeget, amely így 176,5 millió forintra nőtt. Az első félévi gazdálkodás időarányos teljesítést mutat, a kiemelt előirányzatok 50-51 százalékkal teljesültek – tájékoztatta hírportálunkat Kunszt Szabolcs, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás elnöke. Mint mondta, a társulás továbbra is stabil lábakon áll, a zavartalan működéshez biztosítva van a fedezet.
A tanácskozáson jótékony ügy is szerepelt a napirendben: a nemrég buszbalesetet szenvedett bakonyjákói Horváth Dávid gyógykezelésére 100 ezer forintot ajánlott fel a társulási tanács a költségvetési tartalék terhére, emellett pedig további adományokat is gyűjtöttek a fiatalember számára.
A továbbiakban formai módosításokat hajtottak végre a PÖFT szervezeti és működési szabályzatán, valamint társulási megállapodásán. Végezetül a társulás elfogadta a 2013. évi belső ellenőrzés ütemtervét. Kunszt Szabolcstól megtudtuk, az ellenőrzési feladatokat 1,7 millió forintért látja el az erre felkért cég.
A Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás legközelebb októberben ülésezik, ekkor tartják a közbiztonsági egyeztető fórumot, majd decemberben az év végi tanácskozásra is sort kerít a szervezet.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!