DK: Széleskörű demokratikus összefogásra van szükség


2013-09-19 21:53:54  | cikk:  | 


DK: Széleskörű demokratikus összefogásra van szükség főképe
Történelmi a tét. Nincsen más megoldás, mint a magyar demokratikus pártok széleskörű koalíciója – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) választókerületi vezetője. Kerecsényi Zoltán elmondta, a DK kezdetektől az összefogás pártján áll, s továbbra is nyitott minden demokratikus ellenzéki erő felé. Higgadt, felelős magatartást kívánnak folytatni, és nem utasítják vissza a demokratikus oldalon állók közeledését.
A politikus tájékoztatott arról is, pártjuk októberben kongresszust tart, melynek legfontosabb feladata az lesz, hogy a helyzetelemzést követően a DK világos, egyértelmű álláspontot fogalmazzon meg a választásokon képviselendő politikáról és a tennivalókról. A választókerületi vezető kijelentette, érdemes megmutatni, hogy miben különbözik a DK az MSZP-től, de minden erővel el kívánják kerülni, hogy a kampány az ellenzéken belüli vitákról szóljon. Azt szeretnék, ha arról szólna, amiről valóban kell, a hatalommal szemben mutatott alternatíváról.
- Lehet, hogy előfordultak nézeteltérések a múltban, személyes dolgok, sok hibát elkövettünk helyben is, - személy szerint én is, - de szerintem mindent félre kell tenni a jelenlegi helyzetben. A helyi DK mindenféle személyeskedést el szeretne kerülni.
A sajtótájékoztatón elhangzott az is, a választókerületi DK folytatja konzultációs sorozatát az idei ősszel is a város és a környék több pontján, fogadóórákat tartanak a párt politikusainak részvételével, az októberben esedékes kongresszust követően pedig Pápán tartják a DK Veszprém megyében működő szervezeteinek értekezletét. Kerecsényi Zoltán hozzátette, novembertől újból megindítják a helyi szegény családok és a hajléktalanszálló lakói számára szervezett gyűjtőakciót, és a pápai szocialistákkal közösen továbbra is működtetik a Pápai Petőfi Asztaltársaságot. 

A politikus javaslatot tett arra is, hogy a város 800 éves évfordulója kapcsán egy időkapszulát helyeznének el a megújuló Fő téren, melyben a pápaiak által megfogalmazott üzeneteket helyeznék el a jövő generációi számára, 2114 pápai polgárainak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!