Bravúros győzelmet aratott a Pápa-Damla KC


2010-01-30 01:18:28  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Bravúros győzelmet aratott a Pápa-Damla KC főképe
A pápai kosarasok ma kora este azt a Kozármislenyt látták vendégül a városi Sportcsarnokban, akiktől még novemberben az utolsó másodpercekben kapott triplával szenvedtek vereséget. Az odavágón Károly Máté volt a legeredményesebb játékos 25 ponttal, az akkori házigazdáknál Hidi Tamás volt a legjobb dobó, 23 egységgel. A vendégek a tabella ötödik helyéről várták az összecsapást, hét győzelemmel és öt vereséggel, míg a mieink a hetedik helyen tanyáztak, a hat győzelem mellett hét alkalommal vonultak vesztesen az öltőzőbe. A Pápa a Horváth, Kollár, Magyar, Fülöp, Ács összeállításban kezdett, a találkozó első kosarát pedig Horváth Roland szerezte, aki mindjárt egy hármassal adta meg a mérkőzés alaphangulatát. Négy perc elteltével Horváth újabb triplájának köszönhetően már 8-2-t mutatott az eredményjelző. Az első negyed derekán a kinti dobásaink pontatlanok voltak, így a vendégek előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Az első 10 perc 19-21-el zárult. A folytatás egy Lázár duplával illetve egy Horváth hármassal folytatódott, így megint nálunk volt az előny (25-21). Vajda mester remekül igazította el az övéit a rövid szünetben, hiszen kiválóan játszottunk és fokozatosan húztunk el a Kozármislenytől. A nagyszünet előtt 4 perccel 40-31 állt az eredményjelzőn. A Magyari – Németh játékvezetői kettős sajnos ismét nem tudott felnőni a mérkőzéshez, több esetben is a pápaiak kárára tévedek, ami az eredményen is megmutatkozott. Az első félidő 45-39-es hazai vezetéssel zárult.

A nagyszünetet követően ismét magához ragadta a kezdeményezést a Pápa, ennek ellenére 2 pontra felzárkózott Zalay Zoltán csapata. Ekkor Horváth ismét értékesítette hármasát, melynek köszönhetően megmaradt a kilencpontos előnyünk a zárónegyedre. A végjáték kiélezett küzdelmet és rendkívüli izgalmakat hozott. Felváltva estek a kosarak, ám 5 perccel a vége előtt Horváth és Kollár hármasával már 13 pont volt a differencia, eldőlni látszott a mérkőzés (72-59). Az már csak hab volt a tortán, hogy 3 perccel a zárás előtt Horváth újabb hármast szórt be, az őrületbe kergetve ezzel a vendégek játékosait. A fehér mezes hazaiak ellenállhatatlanul játszottak a végjátékban, győzelmükhöz nem férhetett kétség, a vége 80-66 lett. A pápaiak legközelebb Sárvárra utaznak.

Vajda József értékelése: Az első félidőben több védekezési hibát is elkövettünk, de a második játékrészben már csak mi voltunk a pályán. A srácok, csakúgy mint Fehérváron, úgy küzdöttek egymásért ahogy kell. Győzelmünket a sérült Bogdán Eriknek ajánlom, akire minden valószínűség szerint műtét vár.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!