Esőn innen, boron túl – borszombati mulatságok


2013-09-15 11:19:11  | cikk: HuHa  | 


Esőn innen, boron túl – borszombati mulatságok főképe
A jazzmuzsika világába kalauzolta tegnap a Fő téri sokadalmat a Pápai Cicege- és Bornapok éjszakába nyúló programja, hiszen a világhírű Benkó Dixiland Band volt a sztárvendége a borszombatnak. A meg-megeredő esőhez immár hozzászoktak a pápaiak és esernyővel, esőkabáttal felszerelkezve érkeztek a rendezvényre, hogy a nem túl barátságos időjárás se zavarja meg a kedélyes borozgatást és a finom ételek nyújtotta élvezeteket, no meg a színpadi produkciók megtekintését. A legifjabb korosztályt a Babarózsa játékpark népi ügyességi játékai és kézműves foglalkozások várták a tér nyugati oldalán és a Plébániasoron, a Bakonyalja Népművészeti Egyesületnek és a 21. század Gyermekeiért Alapítványnak köszönhetően a népi mesterségek termékeit kicsik és nagyok nemcsak megcsodálhatták, de bele is kóstolhattak néhány kézműves tevékenységbe. A Kossuth utca torkolatánál kialakított színpadon Pápa Város Fúvószenekarának nyárbúcsúztató koncertje szórakoztatta az egyre népesebb közönséget, a zenészek pedig a klasszikus fúvósmuzsika mellett olyan feldolgozásokkal is megörvendeztették a borozgató vendégsereget, mint a Quimby-Csík zenekar Most múlik pontosan kezdetű nótája. A hangulatos, változatos stílusú előadást több százan nézték meg, ütemre mozdultak a lábak és néhányan együtt dúdolták a szövegükről is ismert dalokat a zenekarral. A koncert egy ünnepi ceremóniára is alkalmat adott, a fúvósok egyesületének elnöke most adta át a néhány évvel ezelőtt alapított örökös tag és tiszteletbeli tag díjakat. Előbbit Rosta Attila - aki hetedik osztályos kora óta tagja a fúvószenekarnak - vehette át, a tiszteletbeli tag címet pedig Rádi Róbert polgármesteri kabinetvezetőnek adta át Mógor-Schmidt Katalin elnök. A kabinetvezető köszönőszavaiban elismeréssel szólt a zenekar tevékenységéről, megígérte, továbbra is segíti a fúvósok munkáját és sok sikert kívánt az együttesnek.
A rendezvény poetikus hangulatban folytatódott azok számára, akik elsétáltak a Somogyi Galéria épületének belső udvarához, hiszen a Szó és Kép Színpad Gondűző borocska mellett című előadását tekinthették meg. A borról, szerelemről és szabadságról szóló, Petőfi verseket felvonultató műsorban 23 költemény hangzott el Csukárdi Sándor előadásában, illő táncos-zenés körítéssel és persze néhány pohár bor elkortyolásával, a márciusi premier óta kissé megújult darabnak pedig kiváló színteret biztosított a kis udvar hangulatos miliője.
A hazai jazzmuzsika kiválóságai 20 órakor léptek a színpadra, a Benkó Dixiland Band olykor andalító, máskor vérforraló zenéje, az ismert világslágerek remekül illettek a pincészetek, pálinkaházak előtti tömegben megszülető poharazgatós, beszélgetős hangulathoz, a borosgazdák pedig újra és újratöltötték a vendégek poharait, folyamatosan sültek a cicegék és a Pápai Hús 1913 Kft. termékeiből készült csülök- és grillételek.  A Benkó koncert után egy fiatal együttes, a Ribillio Andante Jazz Quartett szórakoztatta a vendégeket, akik pedig éjszakába nyúlóan kitartottak a téren a Pápai Huszáregyesület zenekarának muzsikájára mulathattak. 

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!