A szervátültetett atléta hálás a polgármesternek a támogatásért


2013-09-12 17:30:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A szervátültetett atléta hálás a polgármesternek a támogatásért főképe
Korábban beszámoltunk arról, hogy július 28 és augusztus 4 között 19. alkalommal rendezték meg a Szervátültetettek Világjátékát, melynek idén 49 ország sportolóinak részvételével a dél-afrikai Durban városa adott otthont. A magyar válogatott 48 versenyzővel indult, akik között volt szív, tüdő, csontvelő, és máj transzplantált, de többségük veseátültetésen esett át. Magyarország kiválóan szerepelt, hiszen a nemzetek versenyében negyedik helyen végzett, a magyarokat csak az angolok, az amerikaiak és a dél-afrikaiak tudták megelőzni az éremtáblázaton. A mieink 37 világbajnoki címet, 16 ezüstérmet és 29 bronzérmet szereztek, az úszók és az atléták több szervátültetett világcsúcsot állítottak fel. A magyar válogatottban egyedüli pápaiként Gelencsér Róbert is helyet kapott, aki a 40-49 évesek korcsoportjában 100 és 200 méteres futásban aranyéremmel gazdagodott (100 méteren új egyéni csúccsal), emellett a 4x100-as váltóval ezüstérmet nyert, a 4x400-as váltó tagjaként pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel, súlylökésben és távolugrásban pedig bronzérmet szerzett. Kiutazásához és a versenyen való részvételéhez dr. Áldozó Tamás polgármester 150.000 forinttal járult hozzá, a versenyzőt ma fogadta a városvezető, ahol a sportoló rövid élménybeszámoló után Dél-Afrikából hozott ajándékokkal kedveskedett a polgármesternek. Dr. Áldozó Tamás szerint Gelencsér Róbert szép példát mutatott az emberi helytállásról.
- Féltétlenül megérdemli a támogatást egy olyan sportoló, aki hosszú hónapok kemény felkészülését követően Magyarországot és városát egy ilyen nívós világjátékokon képviseli. Tiszteletet érdemel az a munka, amit Gelencsér Róbert szervátültetettként elvégzett, példa lehet mindenki számára.
Gelencsér Róbert elmondta, családja és a támogatók nélkül nem valósulhatott volna meg a kiutazása, ezúton is köszöni mindenkinek a támogatást, a szurkolást, a gratulációt és az elismerő szavakat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!