Megkezdődtek a Pápai Cicege- és Bornapok


2013-09-12 00:12:19  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Megkezdődtek a Pápai Cicege- és Bornapok főképe
Énekkel, tánccal, no meg sok-sok finom étellel és itallal kísérve kezdődött meg a Pápai Cicege- és Bornapok elnevezésű ötnapos rendezvény a belváros szívében szerda délután. A Fő téren felállított színpadon a Pápai Nyugdíjas Egyesület énekkara és tánckara, a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik csoportja, a Takácsi Kenderszer Kulturális Egyesület, a csóti Margaréta Nőegylet dalköre, valamint a Magyargencsi Dalkör adott vidám műsort Borban az igazság címmel a jelenlévők nagy-nagy örömére. Mindeközben ízletes harapnivalók illata járta be a teret, a különféle finomságokat pedig – egyebek mellett – jóféle borokkal lehetett leöblíteni.
A Mészáros-család tagjai a munka és az iskola után lazításként jöttek ki a Fő térre, a családfő a Varnyú Country Együttesre, valamint a borkínálatra volt kíváncsi elsősorban. Egyhangú vélekedés a családban, hogy a hét folyamán minden nap ellátogatnak majd a rendezvényre. Az anyuka kérdésünkre elmondta, nagyon elnyerte a tetszésüket a felújított Fő tér, amely véleménye szerint a zöldesítés után még szebb lesz.
Az estébe fordulva a Varnyú Country Együttes fülbemászó dallamokat felvonultató koncertjének tapsolhatott a közönség, a szombathelyi zenekar – az időközben kissé eleredő eső dacára – remek hangulatot teremtett a Fő téren. Kovács Janó, a Varnyú Country Együttes frontembere hírportálunknak úgy fogalmazott, fellépéseik leginkább a tábortűz melletti zenélésre hajaznak, amelynek során a különböző érdeklődésű és életkorú emberekből álló hallgatóság szívesen énekli a dalokat. A zenekar célja „csupán” az, hogy élő koncerten előadott igazi örömzenélésüknek köszönhetően jól érezzék magukat és szórakoztassák a közönségüket. A ’90-es évek elején alakult Varnyú Country Együttes vezetőjétől megtudtuk, ők valójában egy összetartó baráti társaságot alkotnak, és a jelenlegi formáció már hosszú évek óta együtt zenél.

A Pápai Cicege- és Bornapok programjából ma sem hiányozhat a jó muzsika: a délután folyamán zenél majd többek között a Sindő Népzenekar, Borsits Barbara, valamint a Pint of Blues.

Képek:

nincsenek képek

A Pápai Cicege- és Bornapok ideje alatt Az én Fő terem címmel kiállítás látható a Somogyi József Galériában. A Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány által szervezett tárlat szeptember 11-től 15-ig, 14 és 20 óra között látogatható.


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!