Ligakupa: Quintero vezérletével legyőzte a Lombard Pápa a Haladást


2013-09-11 19:34:03  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Ligakupa: Quintero vezérletével legyőzte a Lombard Pápa a Haladást főképe
A Ligakupa G csoportjának második fordulójában a Lombard Pápa a Szombathelyi Haladást látta vendégül. A mieink két hete egy izgalmas bajnoki mérkőzést játszottak, akkor a vasiak nyertek 3-2-re. Természetesen mindkét csapat a hétvégi pontvadászat folytatására készül elsősorban - a Hali szombaton Újpestre látogat, míg a pápaiak a Fradi ellen lépnek pályára – így elsősorban azok kaptak lehetőséget mindkét oldalon, akik eddig ritkábban jutottak szóhoz, fiatalok vagy épp sérülésből térnek vissza. Mindkét együttes 2-2-es döntetlennel kezdte a sorozatot, így egy esetleges győzelemmel a tabella élére kerülhetett volna bármelyik csapat, Tóth Bálint a Horváth G. – Dóczi, Rodenbücher, Mecinovics, Németh M. – Tajthy, Szabó O. – Quintero, Ivancsics, Orosz M. – Eszlátyi kezdőt küldte pályára. Már a második percben megvolt a lehetősége a gólszerzésre a Lombardnak, ekkor Quintero lekészített labdáját Ivancsics küldte két méterrel a kapu mellé, hat perccel később Orosz próbálkozásánál viszont már védenie kellett Mursitsnak. Egyértelműen a hazaiak irányították a találkozót, igaz sok volt a pontatlanság, egy-egy támadást pedig túlságosan is túljátszottak a sárga mezesek. A 32. percben Tóth Péter rosszul hazafejelt labdáját Quintero ollózva(!) lőtte kapura, a vendégek kapusa bravúrral hárított, a pápai középpályás a szép mozdult után vastapsot kapott. Két perccel később Ivancsics ugratta ki a kolumbiait, aki az átvétel után középre tekert, Eszlátyi pedig a kapust megelőzve a hálóba pörgetett 1-0. A 37. percben egy sarokrúgást Szabó Ottó elé fejeltek a védők, próbálkozása centikkel suhant el a jobb felső mellett. Fordulás után is a mieink domináltak, a Haladás kis túlzással át sem jött a félpályán, előbb Eszlátyi gurított a rosszabbik lábával a jobb kapufa mellé, majd a csereként beállt Sekour próbálkozott egy távoli kísérlettel. A 77. percben egy szögletet követően Rodenbücher elé került a játékszer, aki a lecsorgó labdát egy méterrel a keresztléc fölé lőtte. A 82. percben járt a legközelebb az egyenlítéshez a Haladás, ekkor Németh Milán labdavesztéséből Rajos indulhatott meg, centerezését Supic az utolsó pillanatban vágta ki. Két perccel a vége előtt Eszlátyi küzdött meg egy labdáért, majd Quintero-hoz passzolt, aki a második hullámban érkező Sekour elé tálalt, a Lombard friss szerzeménye pedig okosan a kapu jobb oldalába helyezett, kialakítva a 2-0-s hazai sikert. A Lombard nagyságrendekkel jobban játszott a múlt heti, Ajka elleni mérkőzéshez képest és a meccs legjobbjának, Ceasar Quinteronak vezérletével második helyen áll a táblázaton.

Lombard Pápa – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0) Gsz.: Eszlátyi, Sekour

Tóth Bálint: A két bajnoki vereség, az Ajka elleni csalódást keltő játék után és a hétvégi Ferencváros elleni bajnoki előtt mindenképp fontos volt egy kis önbizalomnövelés a srácoknak. Egy Haladás elleni győzelem mindig értékes, akármilyen összeállításban is lép pályára az ellenfél vagy mi. A játékosok odatették magukat, azok is jól teljesítettek, akik esetleg hétvégén számításba jöhetnek a kezdőcsapat összeállításakor.

Lombard Pápa: Horváth G. – Dóczi, Rodenbücher, Mecinovics, Németh M. – Tajthy (Supics, 58.), Szabó O. – Quintero, Ivancsics (Sekour, 56.), Orosz M. (Griffiths, 68.) – Eszlátyi

Szombathelyi Haladás: Mursits – Angyal, Jagodics B., Zsirai, Tóth P. – Iszlai (Halmai R., a szünetben), Rajos – Gyurján, Szakály A. (Tóth L., 64.), Kalász (Fider, 75.) – Andorka

A csoport másik találkozóját kedden játszották, a házigazda Gyirmót FC 4-2-re győzte le Ajka alakulatát.

A G csoport állása:
1. Gyirmót 4 pont (6-4)
2. Lombard Pápa 4 pont (4-2)
3. Ajka 1 (4-6)
4. Szombathelyi Haladás 1 (2-4)

A Lombard Pápa szombaton 20 órától az élvonalbeli bajnokság 7. fordulójában a Ferencvárost látja vendégül, a derbit Kassai Viktor vezeti.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!