Segítséget nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium Pápán


2013-09-07 08:31:52  | cikk:  | 


Közleményben adta hírül a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Pápai Hús 1913. Kft. "cs.a." élőállat-beszállító hitelezői számára nyújtandó  segítségről szóló kormányzati döntést. A közlemény alább olvasható:  

Segítséget nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium Pápán
2013. szeptember 6. 9:00

A Kormány 2013. szeptember 4-én megtárgyalta a Pápai Hús Csoport által ki nem fizetett sertéstartók követelésének kielégítését biztosító javaslatokról szóló, Vidékfejlesztési Minisztérium által készített jelentést annak érdekében, hogy áttekintse a Pápai Hús 1913 Élelmiszeripari Feldolgozó Kft. sertés élőállat beszállítóinak kormányzati segítséggel történő kompenzálására rendelkezésre álló eszközöket. A kormányzati döntés értelmében a Pápai Hús 1913 Élelmiszeripari Feldolgozó Kft. felé követeléssel rendelkező sertés élőállat beszállítók részére a Vidékfejlesztési Minisztérium az európai uniós támogatási szabályok nyújtotta keretek között csekély összegű (de minimis) támogatást nyújt lejárt és elismert követeléseik kielégítésére. A beszállítóknak a támogatás elnyerése érdekében nem kell lemondaniuk a cég felé fennálló követeléseikről. A támogatás a mezőgazdasági termelők részére – a rendelkezésére álló de minimis kerettől függően legfeljebb - 7500 euró - azaz kb. 2, 25 millió forint -, a termelői csoportok esetében az általános csekély összegű (de minimis) támogatási szabályoknak köszönhetően legfeljebb 200.000 euró (kb. 60 millió forint). Az élőállat beszállítók között a Vidékfejlesztési Minisztérium három termelői csoportot azonosított, a számukra kifizethető támogatás nagyságrendje 130 millió forint. A mezőgazdasági termelők - legyenek azok kicsik vagy nagyok - számára kifizethető támogatás nagyságrendje 150 millió forint, így összesen 280 millió forint támogatás fog eljutni a beszállítóknak a kormányzattól. A támogatás terveink szerint október végére az érintettekhez kerül. A Kormány döntése alapján Fazekas Sándor tárcavezető folytatja le a tárgyalásokat. A miniszter mindent megtesz, hogy a megbeszélések a lehető legrövidebb időn belül megkezdődjenek, addig is a Minisztérium kollégái felveszik a kapcsolatot az érintettekkel és előzetes egyeztetést folytatnak.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!