Amatőr művészek fesztiválja zajlik a színházban


2011-01-15 14:26:42  | cikk: mo  | 


Amatőr művészek fesztiválja zajlik a színházban  főképe
A 25 éves Jókai Mór Művelődési Központ jubileumi programjainak sorában szerepel a negyedeik alkalommal megrendezett Játszószín, vagyis a Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál. Az egész napos rendezvényre számos fellépő nevezett, nemcsak Pápáról, hanem a kistérségből is érkeztek csoportok, egyesületek és egyéni fellépők. Az idei Játszószínen közel 70 műsorszámot láthat a közönség és a szakértő zsűri. A fesztivál számos kategóriában nyújt bemutatkozási lehetőséget a résztvevőknek, a fellépők versben, prózában, dalban, paródiában, színpadi jelenetben, könnyű-, komoly-és népzenében valamint a tánc legkülönfélébb műfajaiban mérhetik össze tudásukat. A paletta igencsak széles, hiszen délelőtt 10 óra óta már szinte minden műfaj képviseltette magát. M. Varga Veronika művelődésszervező szerint idén a táncdal és a musical, vagyis az egyéni énekes fellépők száma kiemelkedő. M. Varga Veronika szerint ez a manapság oly népszerű országos tehetségkutató műsorok előretörésének tudható be. A művelődésszervező gyorsan hozzátette, a Játszószínnek nem elsődleges célja, hogy ugródeszkaként szolgáljon a tehetségek számára.
- Ez a fesztivál azért fontos, hogy a fellépő, legyen az 7 éves vagy 77, megtapasztalja, mit jelent egy kitűnően felszerelt színpadon, közönség és zsűri előtt bemutatni produkcióját, amelyet aztán a nap végén értékelés követ. A résztvevő így képet kaphat arról, hogy teljesített, hol áll jelenleg, mennyit kell még fejlődnie – fogalmazott M. Varga Veronika.

Az amatőr művészek háromtagú zsűri előtt mutatkozhatnak be. A zsűri elnöke Miksi Attila, a Győri Nemzeti Színház művészeti titkára, tagjai Kertes Anna zongoraművész és Zádorvölgyi László, a Győri Balett örökös tagja, táncpedagógus. A zsűri a fellépők mindegyikét arany, ezüst vagy bronz fokozattal minősíti, kategóriára és korra való tekintet nélkül. A legjobbak, a fesztivál nyertesei gálaműsor keretében mutatkoznak be az idei Pápai Nemzetközi Játékfesztiválon.

A Játszószín a Jókai Mór Művelődési Központ szervezésében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!