Tanárverés az iskolában


2010-12-20 20:59:58  | cikk: HuHa  | 


Rablás bűntettének kísérlete, garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és becsületsértés – e jogsértések miatt folytat eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy fiatalkorú pápai lány ellen. Az egyik pápai általános iskolába járó gyanúsított október végén tanulótársai előtt becsületsértő kifejezésekkel illette tanárnőjét, aki többször utasította, hogy tanulótársait ne bántalmazza és a tanórák rendjét ne zavarja. A diáklány a figyelmeztetéseket semmibe vette, amikor pedig tudomására jutott, hogy az intézmény az esetet bejelentette a rendőrségen a pedagógust tovább szidalmazta és az osztályteremből távozó tanárnő után vágta az ajtót. A szabálysértési eljárás megindulását követően sem hagyott fel a diáklány az agresszív viselkedéssel – mondta el hírportálunknak a Bűnügyi Osztály megbízott vezetője – november 18-án az iskolában egy másik pedagógusnak is nekitámadt, súlyosan becsületsértő kifejezéseket használt és tettleg bántalmazta a tanárnőt, aki nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrség e cselekmények kapcsán közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett valamint becsületsértés vétségét állapította meg. A fiatalkorú gyanúsított bűnlajstromát november 25-én tovább növelte, társával együtt a Volán pályaudvaron tettleg bántalmazott egy dákai lakost, a nála lévő cigaretta eltulajdonításáért. A cselekményt egy buszsofőr közbeavatkozása miatt hagyták félbe, ám néhány nap múlva - amikor megtudták, hogy a sértett a rendőrséghez fordult - a megvert lány keresésére indultak, hogy erőszakkal rábírják a feljelentés visszavonására.  A Fő téren találkoztak össze a sértettel, akit bosszútól vezérelve hosszasan bántalmaztak, majd járókelők felszólítására abbahagyták a verést és elmenekültek a rendőri ellenőrzés elől.
-A fiatalkorú lány ezen cselekmények miatt megalapozottan gyanúsítható rablás bűntett kísérlete és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt – mondta Nagy Ákos rendőr főhadnagy, akitől megtudtuk, a rablás bűncselekménye alapesetben kettőtől nyolc évig terjedő büntetési tétellel fenyeget.  A tanárokat is bántalmazó diák a nyomozás eddigi szakaszában mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat, súlyosan antiszociális személyiségjegyeket mutat, magatartását növekvő agresszió jellemzi, családtagjai –akik közül többek ellen többször folyt már rendőrségi eljárás bűncselekmény sorozatok elkövetése miatt – semmiféle jogkövető személyiségmodellt nem nyújtanak számára.  Szintén fiatalkorú diáklány társa, aki a rablásban társtettesként vett részt, ugyancsak kettőtől nyolc évig terjedő büntetéssel sújtható. Ő a bántalmazásokat elismerte, a rablást viszont tagadta. A rendőrök a két lányt őrizetbe vették, majd indítványozták a gyanúsítottak javító-nevelő intézetben végrehajtandó előzetes letartóztatását – adott tájékoztatást a főhadnagy a súlyos társadalmi megítélés alá eső bűncselekményekről.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!