2000 lövés öt óra alatt


2017-10-05 20:53:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


2000 lövés öt óra alatt főképe
2017-ben megalakulásának 60 éves jubileumát ünnepli a Magyar Íjász Szövetség, s ez alkalomból a szövetség és a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület szervezésében ünnepi rendezvénysorozat valósult meg szeptember végén Sárváron Archery Day néven. Az Íjászat Napja egy olyan íjászat és hagyományőrzés köré fonódó nemzetközi családi nap, ahol a középpontban a szórakozás áll. Ezen a napon bárki kezébe veheti és megismerheti az íjászat eszközeit különböző szórakoztató formában. A változatos programokat kínáló napon többek között gyermek-, és felnőtt verseny, lovasíjász bemutató, vesszőszépségverseny, hagyományőrző játékok várták a versenyzőket és az érdeklődőket, valamint egy Guinness-rekord kísérlet is színesítette az ünnepet, melyen kortól, nemtől, íjtípustól függetlenül bárki részt vehetett.
- A cél a 60 órás folyamatos íjászat volt – mesélte Koloványi Attila, a pápai csapat egyik tagja. A Hagyományok Hegye Egyesület részéről öt hagyományőrző íjász vett részt a rekord felállításának kísérletében. Csortos Attila, Kocsis László, Korcsmáros Roland, Tóth István valamint jómagam öt órán keresztül folyamatos "vesszőzáporral" árasztottuk el a céltárgyat. Párosokban lövő íjászok állóképességüket bizonyítva, virtusukat mutatva egymással versengtek, hogy ki tud több vesszőt eredményesen kilőni egy óra alatt. Az öt óra alatt egymás rekordját felülírva, lelkesebbek és egyre fáradtabbak lettek íjászaink.
A Hagyományok Hegye íjászainak vetélkedését a Csortos Attila - Tóth István páros nyerte, fejenként 425 lövés/óra teljesítménnyel. A végül sikeres rekordkísérlet teljes időtartama alatt ez volt a legtöbb lövésszámot produkáló páros.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!