Tompa Gábor, a Mező diákja az első!
2010-04-09 21:18:23 | cikk: HuHa |
Tompa Gábor, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tagintézményének, a Mezőnek a diákja lett az legjobb a Húsipari Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjén. A rangos megmérettetés ünnepélyes eredményhirdetését ma délután tartották a pápai intézményben.
A versenyt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézete, a Pápai Hús 1913 Kft. és a versenynek otthont adó Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tagintézménye szervezte. Az idei SZKTV volt a jubileumi, 50. verseny, melyen a végzős húsipari tanulók összemérték tudásukat. A megmérettetésre az ország valamennyi húsipari szakmát oktató intézményéből jöttek diákok – összesen huszonhárman. Közülük ketten a régi OKJ-s képzés szerint adtak számot tudásukról (e képzési rendszerben az idei végzős évfolyam az utolsó), huszonegyen pedig már az új, modulrendszerű képzés szerint vizsgáztak. A szerdán kezdődött megmérettetésen írásbeli, majd szóbeli vizsgát tettek a tanulók, csütörtökön pedig gyakorlati tudásukról tettek tanúságot a Pápai Hús 1913 Kft. üzemében. A gyakorlati versenyen a zsigereléstől a csontozás-daraboláson át, a késztermék értékesítésig minden munkafolyamatból kaptak feladatot a versenyzők. Pénteken délelőtt még egy szóbeli vizsga várt a tanulókra, majd a versenybírák összesítették az egyes feladatok eredményeit. A délutáni ünnepélyes eredményhirdetésen mindkét hentes-mészáros tanuló (OKJ-s képzés szerint) megkapta a jeles szakmunkás bizonyítványt igazoló oklevelet, a modulrendszerű képzésben résztvevő húsipari termékgyártók közül pedig tizenhárman mentesültek a szakmunkásvizsga alól jeles bizonyítvánnyal. Az összesített eredmények szerint Tompa Gábor, Mezős diák volt a verseny legjobbja. A szervezők az első három helyezett mellett minden modul legjobbját és a felkészítőket is díjazták tárgyjutalommal. A „felszabadult” vagyis kiváló teljesítményük miatt a vizsgák alól mentesített diákok valóban felszabadultan térhettek haza Pápáról.
Tompa Gáborral, a verseny győztesével készített interjúnkat a későbbiekben olvashatják.
A versenyt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézete, a Pápai Hús 1913 Kft. és a versenynek otthont adó Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tagintézménye szervezte. Az idei SZKTV volt a jubileumi, 50. verseny, melyen a végzős húsipari tanulók összemérték tudásukat. A megmérettetésre az ország valamennyi húsipari szakmát oktató intézményéből jöttek diákok – összesen huszonhárman. Közülük ketten a régi OKJ-s képzés szerint adtak számot tudásukról (e képzési rendszerben az idei végzős évfolyam az utolsó), huszonegyen pedig már az új, modulrendszerű képzés szerint vizsgáztak. A szerdán kezdődött megmérettetésen írásbeli, majd szóbeli vizsgát tettek a tanulók, csütörtökön pedig gyakorlati tudásukról tettek tanúságot a Pápai Hús 1913 Kft. üzemében. A gyakorlati versenyen a zsigereléstől a csontozás-daraboláson át, a késztermék értékesítésig minden munkafolyamatból kaptak feladatot a versenyzők. Pénteken délelőtt még egy szóbeli vizsga várt a tanulókra, majd a versenybírák összesítették az egyes feladatok eredményeit. A délutáni ünnepélyes eredményhirdetésen mindkét hentes-mészáros tanuló (OKJ-s képzés szerint) megkapta a jeles szakmunkás bizonyítványt igazoló oklevelet, a modulrendszerű képzésben résztvevő húsipari termékgyártók közül pedig tizenhárman mentesültek a szakmunkásvizsga alól jeles bizonyítvánnyal. Az összesített eredmények szerint Tompa Gábor, Mezős diák volt a verseny legjobbja. A szervezők az első három helyezett mellett minden modul legjobbját és a felkészítőket is díjazták tárgyjutalommal. A „felszabadult” vagyis kiváló teljesítményük miatt a vizsgák alól mentesített diákok valóban felszabadultan térhettek haza Pápáról.
Tompa Gáborral, a verseny győztesével készített interjúnkat a későbbiekben olvashatják.
Képek:
nincsenek képek
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!
Megértésüket köszönjük!
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!
Megértésüket köszönjük!